Loma-ajan toiminta kesä- ja elokuussa
Koulujen jäädessä kesälomalle WAU! -kerhot vaihtuvat hauskoihin päiväleireihin! Toimintaa on kesäloman aikana luvassa usealla paikkakunnalla ja monelle leirille voivat osallistua myös esikouluikäiset. Tästä pääset lisätietoihin ja ilmoittautumiseen. Lisätietoa kesän ajan toiminnasta saat myös alueellisilta koordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löydät täältä.

WAU! -kerhot käynnistyvät jälleen syksyllä koulujen alkamisen myötä. Tarkemmat tiedot löytyvät nettisivuiltamme ja WAUn somekanavien kautta. Halutessasi voit kysellä lisätietoja myös alueellisilta koordinaattoreiltamme.

Leikkipäiväviikko ja WAU! -kerhojen avoimet ovet 8.-12.5.
Kiitos kaikille WAUn leikkipäiväviikkoon osallistuneille! Leikkipäiväviikolla 8.-12.5. vietettiin kaikissa Suomen WAU! -kerhoissa avointen ovien kutsukerhoviikkoa, jolloin kerhoihin kutsuttiin vanhempia ja muita kerholaisille tärkeitä läheisiä leikkimään ja liikkumaan lasten kanssa.

Saimme hyvää palautetta vierailijoilta ja julkaisimme noin 200 kuvaa kerhoista ympäri maan. Voit tutustua kuviin WAU ry:n somekanavissa, joiden linkit löydät tämän kirjeen lopusta. Kuvissa näkyvissä lapuissa kerholaiset saivat kertoa mikä heistä on WAU! -kerhossa parasta.

Äänestys: WAU ehdolla Suomen lapsiystävällisimmäksi toimijaksi
HopLop haluaa tehdä 100-vuotiaasta Suomesta lapsiystävällisemmän maan ja nostaa valokeilaan konkreettisia tekoja ja tekijöitä, jotka ovat rakentaneet parempaa tulevaisuutta perheen pienimmille. Heidän nettisivuillaan on käynnissä äänestys, jossa pääset äänestämään WAU ry:tä kisan voittoon. Osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä, pelkkä peukun klikkaaminen riittää. Kiitos avustasi!

WAUn väki kokoontui kehityspäiville
WAU ry:n päätoimiset työntekijät kokoontuvat kahdesti vuodessa sisäisille kehityspäiville luomaan katsauksen menneeseen lukukauteen ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Tänä keväänä kävimme em. seikkojen lisäksi läpi yhteisöllisyyttä, sitoutuneisuutta, osallistamista, kampanjoita, laatukriteereitä, WAUn tarjoamia koulutuksia ja yritysliikuntapalveluita, ohjaajakoulutusta, sisäistä ohjeistusta, toimenkuvia, viestintä- ja markkinointisuunnitelmia, rahoitusta ja loma-ajan toimintaa. Työskentelyssämme käytimme monimuotoisuutta ja hoidimme osan palavereista sekä työpajoista kävellen.

Uusia ja tuttuja yhteistyökumppaneita
WAU ry:n toimintaa on mahdollista tukea sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. WAU ry:lle ovat nyt myöntäneet tukensa Aktiastiftelsen i Korsholm, Aktiastiftelsen i Malax, Aktiastiftelsen i Vasa, Mikkelin Iloisesti yhdessä -tapahtuma, Petalax Aktiastiftelsen, Svenska folkskolans vänner rf sekä Vörå Sparbanks Aktiastiftelse.

Tässä yhteydessä nostamme myös kiitoksin esille huhtikuussa syntymäpäiviään viettäneen Jaakon, joka haastoi ystävänsä osallistumaan kanssaan WAU ry:n tukemiseen. Juhlaväen keräämällä potilla lisäämme lasten liikettä peräti 350 tunnin verran. Jaakon terveiset: ”Lasten liikunnan tukeminen on kuin laittaisi rahaa tulevaisuuden isompaan pankkiin. Valitsin kohteen, koska tiesin hyvin WAUn tärkeästä toiminnasta. Suosittelen kaikille synttärisankareille: tämä jos jokin on myös itselle aivan erinomainen syntymäpäivälahja.”

Lämpimät kiitoksemme jokaiselle tukijallemme!

Rakkaudesta lajiin
”Lasten liikuntaharjoittelun pitäisi perustua erilaisiin leikkeihin ja peleihin. Vasta 12-vuotiaasta eteenpäin spesifin lajiharjoittelun määrän tulisi kasvaa suuremmaksi kuin yleisten liikunnallisten taitojen harjoittelun.

Leikkien avulla lapset voidaan houkutella rakastamaan liikuntaa niin, että ilo liikkumisesta kantaa aikuisiälle asti”, kirjoittaa WAU ry:n toiminnanjohtaja Rami Luomanpää.

Hurahda tanssiin!
Tanssi Vieköön -festivaali täyttää Helsingin Messukeskuksen 18.-19. elokuuta tanssilla ja musiikilla. Tapahtumassa esittäytyy yli 60 tanssilajia vakiotansseista salsaan ja twerkkauksesta hip hoppiin ja se on mainio paikka löytää itselleen uusi harrastus syksyksi. Kaikki ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan – luvassa on kymmenittäin esityksiä ja kilpailuja sekä ilmaisia opetustunteja vasta-alkajista edistyneisiin, kaiken ikäisille. Lauantaina klo 12-18 on paljon erityisesti lapsille suunnattuja tunteja eri tanssilajeista. Alle 7-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Arvomme WAUn Facebook-sivulla kolme Messukeskuksen meille lahjoittamaa kahden lipun pakettia (eli 2+2+2). Kukin palkintolippu on 45 euron arvoinen yhden päivän lippu ja on voimassa perjantaina tai lauantaina em. päivinä. Pääset mukaan arvontaan peukuttamalla arvontatekstiä ma 5.6. klo 15 mennessä (emmekä pistä hanttiin, vaikka jakaisitkin). Kiitos Messukeskus muhkeasta lippupaketista!

Tutustu tapahtumaan tanssiviekoon.fi ja osta liput early bird -hintaan 22.6. mennessä! Huom! Alle 7-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Monipuolinen liikunta tärkeää lapsille
On vaarallista, että lapset imaistaan liian varhain vain yhden urheilulajin pariin. Lapsi ei välttämättä saa monipuolista liikuntaa, ja pahimmillaan into liikkua loppuu kokonaan. Entinen huippuhiihtäjä ja Inhimillisten Uutisten kesäkuun päätoimittaja, WAUhtitiimimme jäsen Virpi Sarasvuo kertoo, miksi lasten pitäisi saada liikkua monipuolisesti mahdollisimman pitkään.

WAUn kesätervehdys
WAU ry keskittyy lasten ja nuorten hyvinvointiin maksuttoman liikunnan keinoin. Viikoittain jo noin 10 000 lasta ympäri maan on mukana nauttimassa tasokkaasta ohjauksesta ja uusien ystävien seurasta maksuttomissa liikuntakerhoissa ja liikunnallisilla välitunneilla. Kaikkiaan olemme lisänneet lasten liikettä jo pian miljoonan tunnin verran.

WAU haluaa olla omalta osaltaan takaamassa hyvät harrastusmahdollisuudet tasavertaisesti kaikille. Toiminnasta on tehty mahdollisimman helposti lähestyttävää: WAU! -kerhot toimivat pääsääntöisesti lasten omilla kouluilla, mukaan lukien useat sairaalakoulut sekä kyläkoulut. WAU järjestää myös ohjattua liikunnallista toimintaa koulujen loma-ajoille.

Toimintamme vaikuttavuudesta kertoo saamamme palaute:

”Wau-kerho on todellinen matalan kynnyksen liikuntakerho; se on ilmainen, järjestetään lähikoulun tiloissa aikaisin iltapäivällä. Lapsemme ei muuten harrasta liikuntaa missään liikuntaseurassa eikä ole taitava missään liikunnassa. Hänen on helppoa mennä Wau-kerhoon ilman että tuntee itseään muita huonommaksi.”

”Kahden lapsen yksinhuoltajana on hyvä että ilmaisia liikunnallisia kerhoja on, monet urheiluseurat ovat liian kaukana, kalliita tai kilpailuhenkisiä ja yksipuolisia. Todella aikaisin pitäisi tietää mitä haluaa harrastaa ja vanhempana on vaikeampi päästä toimintaan mukaan, vaikka olisikin urheilullinen.”

WAU ry:n virallista suojelijaa Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistöä lainaten: ”Lasten tulevaisuuteen liittyy paljon toiveita – terveys ja hyvinvointi ennen kaikkea. Hyvinvointi ei kuitenkaan jakaudu tasaisesti kaikille, ja sen edistämiseksi täytyy tehdä töitä.”

Toimintaamme voi jatkossakin tukea monin eri tavoin. 40 eurolla lisäämme 15 tuntia lasten liikettä. Yhdessä saamme aikaan ihmeitä!

WAUn toimintakertomuksen vuodelta 2016 ja kuluvan vuoden toimintasuunnitelman löydät täältä.

Suuri kiitos teille, jotka olette tukeneet toimintaamme rahallisesti, omalla työpanoksella tai kannustavin kommentein. Hyvää kesää!

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon