WAU! -kerhot käynnistyvät pian
Koululaisten maksuttomat, liikunnalliset WAU! -kerhot käynnistyvät jälleen koulujen alkamisen myötä, ilmoittautumaan pääsee heti kun saamme kerhokohtaiset tiedot varmistettua. Kannattaa siis tarkkailla nettisivujamme elokuun aikana. Lähetämme myös jo kerhoissa olleiden lasten huoltajille sähköpostitse linkit, joita pitkin pääsee ilmoittautumaan mukaan kerhotoimintaan. Huom! Espoon uintikerhoihin voi ilmoittautua vain WAUn nettisivujen kautta.

Lisätietoja toiminnastamme saa alueellisilta koordinaattoreiltamme sekä keskusorganisaatiostamme. Tervetuloa mukaan uuteen wauhdikkaaseen lukuvuoteen!

Kiitämme myös saamastamme kesäleiripalautteesta: ”Kiitän poikien puolesta jo nyt todella hyvästä ja urheilullisesta päiväohjelmasta sekä hyvistä ohjaajista. Pojat ovat vain pelkästään kehuneet ohjaajia, ohjelmaa ja saaneet uusia tuttavuuksia leirin muista lapsista, Kiitos :).”

”Eka leiripäivä takana, kiitos. Iloiset lapset. Äiti tyytyväinen. Tämä mahdollistaa pehmeän töihinpaluun. Eikä huolta lapsista yksin kotona.”

Tähän me pyrimme. Hienoa, että olemme onnistuneet!

Aikuisten liikuntatunnit Espoossa

WAU ry tarjoaa aikuisille maksullisia liikuntapalveluita. Liikuntapalveluiden tuotot käytetään lasten ja nuorten maksuttomien WAU! -kerhojen mahdollistamiseen. Liikunta perustuu matalan kynnyksen toimintaan, johon kenen tahansa aikuisen on helppo osallistua. Syksyn tunnit käynnistyvät syyskuussa, lisätietoja näet nettisivuiltamme. Tervetuloa mukaan!

Tule meille töihin!
Haemme nyt osa-aikaisia liikunnanohjaajia Akaaseen, Euraan ja Eurajoelle, Kangasalle, Taivassaloon sekä Tampereelle. Tarkemmat tiedot löydät TE-palvelun sivuilta hakusanalla WAU ry.

Lotta Backlund mukaan WAUhtitiimiin
Lotan terveiset: ”Liikkuminen tekee hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin, ja lapsi haluaa luonnostaan olla koko ajan liikkeessä. Lapsille ja nuorille pitää järjestää mahdollisuuksia liikkua, peuhata, pitää hauskaa ja varmistaa että liikkumisesta tulee jo nuorena elämäntapa. Liikunnallinen elämäntapa on kaikkein edullisin ja tehokkain terveysvakuutus. Ilon lisääminen elämään parantaa elämänlaatua ihan jokaisessa elämänvaiheessa.” Täältä näet WAUhtitiimimme kaikki jäsenet.

Valtakunnallinen koulurauha julistetaan 24.8.
Valtakunnallinen koulurauha julistetaan 24.8.2017 Helsingissä klo 9.30-10.30 ja sitä voi seurata suorana nettilähetyksenä Koulurauhan sivujen kautta. Koulurauhatyön teemana lukuvuonna 2017-2018 on ”Oikeus olla ja unelmoida”. Teemalla halutaan nostaa esiin muiden huomioimisen tärkeyttä ja erilaisuuden arvostusta koulun arjessa.

Uusia ja tuttuja yhteistyökumppaneita
WAU ry:n toimintaa on mahdollista tukea sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. WAU ry:lle ovat nyt myöntäneet tukensa Stiftelsen Familjen Lerches, Aktiastiftelsen i Vanda sekä Otto A. Malmin lahjoitusrahasto. Myös Attendo Hammaslääkäri Teljä on mukana tukemassa nuoria liikkumaan ja toivottaa samalla koko perheen tervetulleeksi yksilölliseen ja kiireettömään hammashoitoon.

Koordinaattorimme Tuomas ja Teemu vierailivat kesälomien alla Säästöpankki Optiassa. Tuomas kävi Rovaniemellä tapaamassa konttorinjohtaja Pekka Konsteniusta ja Teemu tapasi Oulussa konttorinjohtaja Erja Bergmanin. Myös koordinaattorimme Santeri kävi Kuopion Säästöpankki Optiassa vastaavan mukavissa merkeissä. Suurkiitoksemme näistä tärkeistä paikallislahjoituksista!

Saamme isoja asioita aikaan jo pienilläkin lahjoituksilla. Lämpimät kiitoksemme jokaiselle tukijallemme, pidetään lapset WAUhdissa!

Äänestys: WAU ehdolla Suomen lapsiystävällisimmäksi toimijaksi
HopLop haluaa tehdä 100-vuotiaasta Suomesta lapsiystävällisemmän maan ja nostaa valokeilaan konkreettisia tekoja ja tekijöitä, jotka ovat rakentaneet parempaa tulevaisuutta perheen pienimmille. Heidän nettisivuillaan on käynnissä äänestys, jossa pääset äänestämään WAU ry:tä kisan voittoon. Osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä, pelkkä peukun klikkaaminen riittää. Kiitos avustasi!

Suunnistuskouluissa on monta voittajaa
WAUn tiiminvetäjä Anu Salokangas on innokas suunnistaja. Hän kirjoittaa Kunnossa kaiken ikää -sivuston blogissa Espoon Akilleksen ja WAU ry:n yhteistyössä järjestämästä aikuisten suunnistuskoulusta, joka jatkuu myös syksyllä. Lue juttu tästä.

Liikkuva lapsuus kaikille
Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ja Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho haastavat yhdessä Suomen Kuntaliiton ja Suomen Olympiakomitean kanssa kunnat kilpailuun, jossa etsitään esimerkkejä hyvin toimivista ja edullisista lapsiperheiden liikuntamahdollisuuksista.

Liikkuva koulu tuo peruskouluihin viihtyvyyttä ja työrauhaa
WAU ry on ollut mukana edistämässä kouluviihtyvyyttä ja koulujen työrauhaa jo vuodesta 2009. Olemme lisänneet lasten ja nuorten liikettä pian jo miljoonan tunnin verran! Lue lisää aiheesta täältä.

Professori järjestäisi koulupäivät uudelleen
Professori Lea Pulkkinen toivoisi, että yhteiskunta järjestäisi lapsille mahdollisuuksia harrastuksiin kouluviikon puitteissa. Koulupäivä tarjoaisi turvaa ja tasa-arvoisia harrastusmahdollisuuksia, jos vain päättäjät saataisiin näkemään sen kehittäminen lapsilähtöisesti.

WAU on tuonut maksuttoman harrastuksen lasten ulottuville koulupäivän yhteyteen jo useamman vuoden ajan, ja nyt tavoitamme noin 10 000 lasta ja nuorta viikoittain.