Välituntitoiminta

Lasten ja nuorten liikunnan kehittämishankkeiden avulla pyritään löytämään erilaisia toimintamalleja, erityisesti terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuuden lisäämiseksi suositusten mukaiseksi. Alla esitellään tähän liittyen WAU! -välitunnit, välituntiprojektit ja välkkärikoulutus.

WAU! -välitunnit

WAU! -välituntien tavoitteena on lasten liikuttaminen, passiivisten lasten mukaan saaminen toimintaan sekä kiusaamisen mahdollisuuden vähentäminen mielekkäällä tekemisellä. WAU ry:n ohjaamaa välituntiliikuntaa tarjotaan seuraavilla paikkakunnilla. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Akaa
Espoo
Hollola
Kangasala
Kirkkonummi
Kuopio
Lahti-Nastola
Lappeenranta
Lohja
Mikkeli
Mustasaari
Orivesi
Oulu
Rovaniemi
Salo
Savitaipale
Tuusula
Vantaa

Välituntiprojektit

Kerhotoiminnan ohella kouluja on lähtenyt mukaan WAU ry:n välituntiprojektiin, jonka tarkoituksena on luoda liikunnallisesti aktiivisempia välitunteja, kasvattaa koulun yhteishenkeä eri luokkatasojen välille sekä vähentää koulukiusaamista välituntien aikana. Projektissa mukana olevat välkkäriliikuttajat ovat koulun 5.-6. -luokkalaisia, jotka ohjaavat pienempiä oppilaita pitkillä välitunneilla suunnitellun välituntiliikuntalukujärjestyksen mukaisesti. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Välituntiprojekti liikuttaa satoja lapsia viikkotasolla, ja se on koettu niin oppilaiden kuin opettajienkin mielestä mielekkääksi ja toimivaksi tavaksi liikuttaa lapsia välituntisin ja kasvattaa lasten vastuuta omasta koulustaan.

Toivomme välkkäritoiminnan laajenevan.

Välkkärikoulutus

WAU ry:n liikuntakoordinaattorit ovat käyneet Välkkärikouluttaja –koulutuksen. Aluejärjestöt organisoivat Välkkäri-koulutuksia ja WAUn liikuntakoordinaattorit toimivat kouluttajina näissä koulutuksissa. Koulutukset järjestetään ja toteutetaan aina yhteistyössä alueellisen aluejärjestön kanssa.