Kesäleirit 2016
Ilmoittautuminen WAUn järjestämille liikunnallisille kesäleireille on käynnissä, vielä ehtii mukaan!

WAU! –kerhot jäävät kesätauolle koulujen kanssa samoihin aikoihin, tarkistathan oman kerhosi aikataulut kerhosivuilta. Lisätietoja leireistä ja kerhoista saat tarvittaessa myös aluekoordinaattoreiltamme.

WAU avaa uuden karttapalvelun 10.5.
WAU ry avaa Unelmien liikuntapäivänä 10.5. uuden karttapalvelun liikkumaan.fi -sivulle. Jokainen käyttäjä pääsee merkitsemään kartalle suosikkipaikkojaan, vinkkejään ja hyväksi havaittuja tapoja liikkua itse, perheen, ystävien tai lemmikkien kanssa. Palvelu on käyttäjilleen maksuton.

Liikkumaan.fi -sivuston tarkoituksena on tuoda hyviä vinkkejä liikuntapaikoista kaikkien suomalaisten saataville ja jakaa liikuntapaikoista saatuja kokemuksia käyttäjältä käyttäjälle.  Tule mukaan tykkäämään Liikkumaan.fi -sivustamme myös Facebookissa!

Järjestämme myös 10.5. olevissa kerhoissamme Unelmien liikuntapäivän kunniaksi avoimet ovet kerholaisten huoltajille, kavereille ja muille läheisille ihmisille. Asiasta on tiedotettu huoltajille sähköpostitse ja lapsille kerhoissa.

Unelmien liikuntapäivä on liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä, jolloin kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Suomessa tullaan tuolloin järjestämään tuhansia isoja ja pieniä liikuntatempauksia ja tapahtumia.

WAUn kehityspäivät 24.-26.5.2016
WAUn päätoimiset työntekijät kokoontuvat kahdesti vuodessa käymään läpi yhdistyksen tilannetta, suunnittelemaan tulevaa ja ruotimaan palautekyselyn tuloksia. Tänä keväänä tapaamme Fiskarsissa, jossa meidät majoittaa Villa Taika. Villa Taika on kaunis ja viehättävä Bed&Breakfast –paikka sekä kurssikeskus Antskogissa, 4.5 km Fiskarsista Karjalohjalle päin.

WAUn toiminnanjohtaja Urheilulehden haastateltavana
Toiminnanjohtajaamme Rami Luomanpäätä haastateltiin Urheilulehteen usein vaietusta aiheesta, seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä urheilupiireissä. ”Jos tietoa on liian vähän, pelätään leimautumista ja ajatellaan, että on helpompi olla puuttumatta ja katsoa muualle. Oleellista on, että lapsilla ja nuorilla on turvallinen kasvu- ja harrastusympäristö.” Pääset lukemaan koko haastattelun täältä.

WAUssa tarkistetaan kaikkien alaikäisten kanssa työskentelevien rikosrekisteri jo rekrytointivaiheessa.

Opinnäytetyö WAUn palautekyselyistä
Nettisivujemme materiaalipankista löytyy nyt Anne-Maria Pohdon tuore opinnäytetyö ”Kerhotoiminnan laadun kehittäminen 2013-2015 tehtyjen tyytyväisyyskyselyiden avulla”. Opinnäytteessä käydään läpi WAUn keväisin lähettämiä kyselyitä, niihin saamiamme vastauksia ja vastausten merkitystä WAUn tulevien laatukriteerien määrittämisessä.

WAU ja 10sport yhteistyöhön
WAU ry ja verkkokauppa 10sport ovat ryhtyneet yhteistyöhön. 10sport on suomalaisen urheiluyhteisön verkkokauppa, jonka liikevaihdosta 10% jaetaan suoraan tukina urheilun ja liikunnan ruohonjuuritasolle.

Tekemällä ostoksesi 10sportin verkkokaupassa ja käyttämällä koodia S-WAUR-24681 varmistat, että ostoksestasi syntyvä tuki kohdistuu WAUn hyväksi.

Tilaa kesän marjat kotiinkuljetuksena, samalla tuet WAUta
Nettipalvelu marjatkotiin.fi ja WAU ry ovat aloittaneet yhteistyön. Kun tilaat marjat heidän kauttaan koodilla WAU16, lahjoittaa palveluntarjoaja jokaisesta tilaamastasi marjalaatikosta meille kaksi euroa. Ei enää painavien marjalaatikoiden raahaamista, vaan tuoreet marjat tuodaan suoraan kotiovellesi!

Mitä jos et olisikaan vähän väsynyt?
Työnteko eikä muukaan elämä saisi olla pelkkää selviytymistä. Henkinen nilkutus estää sinua olemasta se mikä voisit olla. WAUhtitiimiläisemme Anna Perhon kesäkuussa starttaava verkkovalmennuksessa käydään läpi käytännön keinoja stressin lievittämiseksi, ja haetaan raikkaampaa näkökulmaa tilanteeseen, joka käy voimille.

Valmennus sopii sinulle, jos tunnistat itsesi seuraavasta:

OIREISTO

1)      Takaraivosi pullistelee huolista ja tekemättömistä töistä.

2)      Olet jatkuvasti vähän väsynyt.

3)      Menetät hermosi, kun joku pudottaa lattialle nuppineulan.

4)      Teet paljon, saat vähän aikaiseksi.

5)      Tiedät että sinun pitäisi tehdä toisenlaisia valintoja, mutta kun ei jaksa.

6)      Unelmoit elämästä pakastekalana.

SAAT VALMENNUKSESTA VASTAUKSEN MM. NÄIHIN KYSYMYKSIIN:

1)      Miksi stressistä stressaaminen on vaarallista?

2)      Miksi olet väärässä ajatellessasi, että muut ihmiset ovat helvetti?

3)      Miksi ei kannata tehdä kuten äiti käski?

4)      Miten stressistä voi tulla parhaita ystäviäsi?

5)      Mitä olet jo huomaamattasi tehnyt tilanteesi parantamiseksi?

6)      Miksi stressin välttely johtaa katastrofiin?

KENELLE KOULUTUS SOPII?

  • Stressaantuneille, lievästi uupuneille tai uupumisen ehkäisystä kiinnostuneille
  • Hyvinvointitaitojen kartuttajille

KENELLE KOULUTUS EI SOVI?

  • Vakavasta uupumuksesta tai burn outista kärsiville
  • Heille, jotka toivovat muutosta ilman omaa panosta
  • Heille, joilla on omasta takaa hyvät stressinhallintataidot

KOULUTTAJANA ANNA PERHO 

  • Suosittu puhuja ja kouluttaja, yli 200 puhe- ja koulutuskeikkaa vuodesta 2010
  • Julkaissut neljä selfhelp -kirjaa, joissa käsitellään runsaasti stressinhallintaa ratkaisukeskeisin keinoin.
  • Ratkaisukeskeinen valmentaja
  • Puheen ja viestinnän ammattilainen
  • Antihymisijä, joka uskoo, että aikuiset eivät mene rikki suorasta puheesta.

HINTA: 69 euroa, sis. Anna kirjoittaman stressioppaan, useita stressin lievitykseen tarkoitettuja tehtäviä ja työkaluja, sekä neljä videovalmennusta.

Kirjautumalla osoitteeseen superarkea.fi saat valmennustarjouksen suoraan sähköpostiisi. Voit tilata sen myös osoitteesta superarkea@gmail.com .

Parhaat koulupihat saadaan, kun lapset ovat mukana tekemässä
Ylen nettisivuilla uutisoitiin Hauhon yhtenäiskoulun paljon positiivista huomiota herättäneestä monipuolisesta, liikunnallisesta pihasta. Fyysisen aktiivisuuden lisääminen ja sen nivominen luontevaksi osaksi koulupäivää vaatii uuden toimintakulttuurin omaksumista, mutta maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin parempina oppimistuloksina. Lue juttu täältä.

Anna lasten juosta ja kiipeillä
Helsingin Sanomissa kirjoitettiin liikuntatieteen maisteri Arto Laukkasen väitöstutkimuksesta, jonka mukaan osa lapsista jää vaille motorisia taitoja, koska liikkuu liian vähän. Liikunnalliset tottumukset alkavat muodostua jo hyvin varhain, jo ennen neljän vuoden ikää. Naarmut ja hengästyminen fyysisen aktiivisuuden jälkeen kuuluvat elämään, ja lapsella on oikeus päästä ulos päivittäin.

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon