WAUn järjestämä toiminta hiihtolomalla
Hiihtolomien aikaan myös WAU! -kerhot ovat lomalla, mutta järjestämme liikunnallista toimintaa usealla paikkakunnalla. Joillekin leireistämme voivat osallistua myös esikouluikäiset. Katso täältä lisää.

WAU ry hakee liikunnanohjaajia
WAU ry etsii vastuullisia ja innostavia liikunnanohjaajia lasten matalan kynnyksen liikuntakerhoihin Rovaniemelle. Katso lisätietoja osoitteesta

Uudelle WAUhtipäivä-konseptille rahoitus
WAU ry lähtee kehittämään WAUhtipäivä-konseptia alakoulujen lauantaikoulupäivien yhteyteen. Kyseessä on 2-3 tuntia kestävä perheliikuntapäivä, johon osallistuu koulun henkilökunnan ja oppilaiden lisäksi oppilaiden huoltajia, sisaruksia ja vaikkapa isovanhempia. WAUhtipäivässä alueelliset toimijat yhteistyössä toteuttavat koululaisille, heidän perheilleen ja sukulaisilleen sekä koulun henkilökunnalle mielenkiintoisen, iloisen ja liikunnallisen päivän.

Saamamme avustus on osa Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen myöntämää liikunnallisen elämäntavan edistämiseen tähtäävää lähes kahden miljoonan euron kokonaissummaa. Avustuksilla tuetaan terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan kehittämishankkeita eri ikä- ja väestöryhmissä. Tavoitteena on tukea liikunnallista elämäntapaa ja lisätä suomalaisten liikuntaa liikuntasuositusten mukaisesti.

WAU ry Reaktori-messuilla helmikuussa
Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kainuun Liikunta, Kajaanin kaupunginteatteri, Kalliolan Nuoret ry, Q-teatteri ja WAU ry toimivat yhteistyössä lisätäkseen haastavassa elämäntilanteessa olevien nuorten osaamista ja osallisuutta yhteiskunnassa esittävän taiteen (teatteri ja sirkus) sekä liikunnan menetelmin.

OLT-hanke oli esillä nuorten Reaktori-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 22.-23.2. Esittelypisteellä esittelimme hanketta ja toteutimme liikuntarata-Kimbleä, joka yhdisti monipuolisesti eri perusliikuntataitoja ja teatteria Aliaksen muodossa. Rata oli suosittu ja pisti nuorten puntteihin vipinää.

Vaikuta kotiseutusi hyvinvointiin – äänestä WAU ry:tä Säästöpankkien kyselyssä
Nyt pääset vaikuttamaan paikallisten Säästöpankkien tukikohteisiin! Maksutonta matalan kynnyksen liikuntatoimintaa koulupäivän yhteyteen tarjoava WAU ry on ehdolla usealla paikkakunnalla, lue alta lisää.

Paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen ovat jakaneet jo vuodesta 1822 lähtien voittovarojaan lähialueidensa lahjoituskohteisiin. Nyt he etsivät lahjoituskohteita tälle vuodelle ja haluavat kuulla, mikä oman paikkakuntasi kohde on juuri sinun sydäntäsi lähellä. Ehdotuksilla on iso painoarvo, kun Säästöpankit tekevät vuoden mittaan päätöksiä voittovarojen jakamisesta.

Ehdokaslistalla tukikohteiksi WAU-paikkakunnista ovat Espoo, Helsinki, Hollola, Kangasala, Kirkkonummi, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Loimaa, Mikkeli, Mustasaari, Orimattila, Orivesi, Oulu, Porvoo, Padasjoki, Porvoo, Raahe, Raasepori, Rovaniemi, Salo, Tampere, Tuusula, Vantaa, Vihti ja Vöyri. Voit käydä äänestämässä useampaa kohdetta.

Kiitos avustasi! Äänestys on käynnissä 19.3. asti, täältä pääset äänestämään.

Uusia yhteistyökumppaneita
Paikallistukijoidemme tärkeään joukkoon, 200-klubiin, ovat liittyneet Annala & Kurtén Kiinteistönvälitys (Vaasa), Keravanjoen koulun vanhempainyhdistys, Killan koti ja koulu -yhdistys ry (Kerava), Lions Club Helsinki / Vallila, Lions Club Kellokoski / Annat (Tuusula), Lions Club Orivesi, Lions Club Savitaipale, Lions Club Tuusula / Hyrylä ja Lions Club Vantaa / Komeetat.  Lämpimät kiitoksemme!  Täältä näet kaikki 200-klubilaisemme.

Valtakunnallinen koululaiskysely käynnissä
Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt järjestyksessä toisen valtakunnallinen koululaiskyselyn lasten ja nuorten harrastustoiveista koulupäivän yhteydessä. Toisen koululaiskyselyn uutuutena on, että kukin koulu saa omat tulokset heti vastaamisen jälkeen. Valtakunnalliset tulokset julkaistaan huhtikuun alussa. Kyselyyn ja sen esittelyyn pääset tästä.

Anna ääni lapselle – kuntavaalit lähestyvät
Lapsijärjestöt huolehtivat yhdessä, ettei lapsen ääni jää kuulematta kunnissa. Kuntavaaleissa 9.4.2017 päätetään suurista asioista, ja meidän aikuisten on turvattava lapsen hyvä arki. Lapsi- ja perhejärjestöt, mukaan lukien WAU ry, haluavat varmistaa, että vaaleissa valitaan päättäjiä, jotka huolehtivat lasten edusta ja lapsivaikutusten arvioinnista koko vaalikauden ajan. Anna äänesi lapselle!

Täältä voit tarkistaa, joko ehdokkaasi on allekirjoittanut huoneentaulun ja sitoutunut toimimaan lasten ja nuorten valtuutettuna: http://www.huoneentaulu.fi