WAU! -kerhot käynnistyvät, syyslomaleiritkin tietoon pian
Suuri osa koululaisten maksuttomista, liikunnallisista WAU! -kerhoista on jälleen käynnistynyt koulujen alkamisen myötä, ja kaikkiin kerhoihin pääsee ilmoittautumaan heti kun saamme kerhokohtaiset tiedot kouluilta varmistettua. Kannattaa siis tarkkailla nettisivujamme ja sosiaalisen median kanaviamme. Lähetämme myös jo kerhoissa olleiden lasten huoltajille sähköpostitse linkit, joita pitkin pääsee ilmoittautumaan mukaan kerhotoimintaan. Huom! Espoon uintikerhoihin voi ilmoittautua vain WAUn nettisivujen kautta.

Lisätietoja toiminnastamme saa alueellisilta koordinaattoreiltamme sekä keskusorganisaatiostamme.  Tervetuloa mukaan uuteen wauhdikkaaseen lukuvuoteen!

Syyslomaleireistä lisämme tietoa nettisivuillemme syyskuun aikana.

Kiitos WAUn leikkipäiväviikkoon osallistuneille!
Leikkipäiväviikolla 8.-12.5.2017 vietettiin kaikissa Suomen WAU! -kerhoissa avointen ovien kutsukerhoviikkoa, jolloin kerhoihin kutsuttiin vanhempia ja muita kerholaisille tärkeitä läheisiä leikkimään ja liikkumaan lasten kanssa.

Leikkipäiväviikon satona julkaisimme Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä noin 200 iloista kuvaa WAU! -kerhoista eri puolilta Suomea. Kuvien yhteydessä lapset saivat kertoa mikä heistä on WAU! -kerhossa parasta. Viikon tavoitteena oli jakaa tietoa WAU ry:n toiminnasta, saada lasten läheiset mukaan toimintaan, kertoa leikin merkityksestä lasten elämässä sekä lisätä tapahtumiin osallistuneiden ja seuraajiemme leikkiosaamista.

Nettisivuillamme kävi kyseisenä ajanjaksona noin 50–100 päivittäistä vierailijaa enemmän kuin normaaliviikkoina, ja jokaisen somekanavamme seuraajamäärät kasvoivat. Tärkeintä oli kuitenkin lasten ja aikuisten yhteinen riemu leikin tiimellyksessä!

Tulemme uusimaan leikkipäiväviikon jälleen keväällä 2018. Tervetuloa mukaan!

Tue toimintaamme uudella Doog-sovelluksella
Pian voit tukea toimintaamme myös kotimaisella Doog-sovelluksella, joka on täysin ilmainen tapa tehdä hyväntekeväisyyttä. Sovellusta käyttämällä sinun ei tarvitse käyttää omaa rahaa laisinkaan, koska lahjoitettava raha tulee yritysten markkinoinnista. Voit kerätä lahjoitettavat rahat eli doogit yrityksen markkinointimateriaaleista esimerkiksi kauppareissun aikana ja lahjoittaa ne suoraan toimintamme tukemiseksi. Doog ladataan Google Playsta tai App Storesta ja laitamme tarkemmat ohjeet tiedoksi mm. somekanaviimme kun sovellus on hankittavissa. Sovelluksen ikäraja on 16 vuotta, ja alle 16-vuotiaat voivat ottaa sen käyttöön vanhempien suostumuksella.

Aikuisten liikuntatunnit Espoossa
Piristystä syksyyn myös aikuisille! Osana rahoitustaan WAU ry järjestää aikuisille liikuntapalveluita, joista saatavat tuotot käytetään lasten ja nuorten maksuttomien WAU! -kerhojen mahdollistamiseen. Eli sinä liikut, ja samalla tarjoat lapsille maksuttoman liikuntaharrastuksen. Hienoa, eikö?

Syyskuussa alkavat Espoossa WAUn järjestämät kahvakuulatunnit, syvävenyttely sekä toiminnallinen, oman kehon painolla suoritettava, koko vartalon lihaksistoa vahvistava harjoittelu. Lue linkin takaa lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Pyrimme laajentamaan aikuisliikuntapalveluitamme myös muille paikkakunnille – kerro meille missä tällaiselle olisi tarvetta. Viestin voi lähettää meille sivuiltamme löytyvällä palautelomakkeella.

Tule meille töihin!
Haemme nyt täysi-ikäisiä, oma-aloitteisia ja innostavia liikunnanohjaajia WAU! -kerhoihin Keravalle, Loimaalle, Rovaniemelle ja Tuusulaan. Tarkemmat tiedot löydät TE-palvelun sivuilta hakusanalla WAU ry.

WAU mukana Liikkuva koulu -seminaareissa
Liikkuva koulu -seminaareja on jälleen kuluvan lukuvuoden mittaan tarjolla ympäri maan ja mekin tulemme olemaan niissä paikalla esittelemässä toimintaamme. Nyt ovat tiedossa ainakin Tampere, Lappeenranta, Turku, Vierumäki ja Kuopio. Tulethan tervehtimään! Lisätietoja ja kuulumisia myöhemmin mm. somekanavissamme.

WAU-kimbleä Valtakunnallisessa koulurauhan julistuksessa 24.8.
Valtakunnallinen koulurauha julistettiin 24.8.2017 Helsingissä ja olimme paikalla WAU-kimblen merkeissä. Anun ja Minskun vetämällä aktiivisella toimintapisteellä riitti kuhinaa!

Koulurauhatyön teemana lukuvuonna 2017-2018 on ”Oikeus olla ja unelmoida”. Teemalla halutaan nostaa esiin muiden huomioimisen tärkeyttä ja erilaisuuden arvostusta koulun arjessa.

Äänestys: WAU ehdolla Suomen lapsiystävällisimmäksi toimijaksi
HopLop haluaa tehdä 100-vuotiaasta Suomesta lapsiystävällisemmän maan ja nostaa valokeilaan konkreettisia tekoja ja tekijöitä, jotka ovat rakentaneet parempaa tulevaisuutta perheen pienimmille. Heidän nettisivuillaan on käynnissä äänestys, jossa pääset äänestämään WAU ry:tä kisan voittoon. Osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä, pelkkä peukun klikkaaminen riittää. Kiitos avustasi!

Päiväkoti-ikäiset tytöt liikkuvat vähemmän kuin pojat
Helsingin Sanomat kirjoittaa laajaa päiväkotiaiheista tutkimusta referoivassa artikkelissaan ”Tytöt liikkuvat ulkoleikeissä paljon vähemmän kuin pojat” mm. että vuonna 2015 lapset liikkuivat päiväkotipäivän aikana fyysisesti reippaasti keskimäärin noin kymmenyksen ajastaan eli noin 47 minuuttia.

WAUn pilottihanke päiväkoti-ikäisten keskuudessa, ”MiniWAU” on lähtenyt Vantaalla hienosti käyntiin ja tuottanut lupaavia tuloksia. Pilotin tavoitteena on lisätä liikuntaa päiväkotilasten arkeen, tuoda konkreettisia ideoita käytäntöön ja levittää liikuntamyönteistä ilmapiiriä. Ajatuksena on luoda liikunnallinen elämäntapa jo pienestä pitäen ja saada mukaan myös lasten vanhemmat.

Liikunnallisilla välitunneilla vaikutusta koulumenestykseen
Satakunnan kansassa julkaistu artikkeli valottaa liikunnallisten välituntien vaikutusta suomalaislasten koulumenestykseen. WAU järjestää maksuttomien liikuntakerhojensa lisäksi ohjattua, maksutonta välituntiliikuntaa useilla kouluilla ympäri maan. Homma on hyväksi todettu kouluviihtyvyyttä, yhteishenkeä ja oppimistuloksia ajatellen, ja nyt siitä on saatu jälleen lisää toimintaa tukevia tutkimustuloksia.

”Aivotutkimusten mukaan nopea liikuntatuokio aktivoi aivot otollisiksi oppimiselle juuri noin 45 minuutin eli perinteisen oppitunnin ajaksi. Sen jälkeen taas happihyppely ja liiketauko ovat tarpeen, lasten fysiologian ja liikuntalääketieteen tutkija Eero Haapala sanoo.”  Pääset lukemaan lehtijutun tästä.

Liikunta parantaa koulumenestystä
Ylen sivuilla uutisoitu, Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESissä tehty tutkimus kertoo, että paljon liikkuvat lapset saavat parempia arvosanoja ja kouluttautuvat pidempään. Tutkimuksen mukaan paljon liikkuvien lasten peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo oli puoli numeroa korkeampi kuin vähän liikkuvien.

Tutkija Jaana Karin mukaan liikuntaan panostaminen näyttäisikin olevan investointi, joka näkyy terveydessä, koulumenestyksessä, koulutuksen pituudessa ja työuralla, ja näin ollen myös koko Suomen talouskasvussa.

Kouluiän monipuolinen liikunta luo pohjan aikuisiän fyysiselle aktiivisuudelle
Likesin sivuilla uutisoidaan vuonna 1985 käynnistetyn tutkimuksen nyt julkaistusta tuloksesta, jonka mukaan lapsena kannattaa liikkua monipuolisesti. Kouluiän liikuntaharrastusten monipuolisuus nousi tärkeimmäksi selittäjäksi seurantatutkimuksessa, jossa selvitettiin aikuisiän liikuntaharrastuksiin osallistumisen taustoja.

Merkittävää on myös se, millaiset liikuntataidot koululaisella on ja millaiseksi liikkujaksi hän itsensä kokee. Meillä WAU! -kerhoihin ovat kaikki lapset tervetulleita, olipa liikuntataito sitten millainen hyvänsä.

Liikunnallinen elämäntapa periytyy
Laajassa tutkimuksessa on selvitetty, että ihmisen liikunnallisen elämäntavan taustalta löytyy vahva yhteys hänen vanhempiensa liikuntatottumuksiin. Lasten huoltajien liikuntatottumuksilla on yhteys sekä tyttöjen että poikien liikunnalliseen elämäntapaan jopa 46 ikävuoteen asti.

Tulokset ovat riippumattomia muun muassa lapsuuden perheen asuinalueesta, vanhempien sosioekonomisesta asemasta ja perhemuodosta. Lue Iltalehden juttu aiheesta täältä.

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon