Syyslomaleirit lähestyvät
WAU järjestää syyslomaleirejä koululaisille ja esikouluikäisille usealla eri paikkakunnalla. Katso täältä lisää, tervetuloa mukaan! Ilmoittautumisajan umpeuduttua voit kysellä vapaita paikkoja alueellisilta koordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

WAU! -leirien lisäksi järjestämme yhteistyössä Salo Golfin kanssa golf- ja liikuntaleirin Salossa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot http://www.salogolf.fi/.

Syyskuinen Be Active -urheiluviikko
Euroopan urheiluviikko (European week of Sport EWoS) järjestettiin 23.–30. syyskuuta 2017. Teemaviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Sen avulla pyritään kannustamaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisäämään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Viikon tavoite on innostaa eurooppalaisia liikkumaan omassa arjessaan enemmän.

Suomen päätapahtuma Let’s #BeActive -School Action Day järjestettiin pääkaupunkiseudun koululaisille 26.9.2017 Myyrmäen liikuntapuistossa, Vantaalla. Liikunnallisia elämyksiä koululaisille tarjosivat pääkaupunkiseudun liikuntatoimet, lukuisat lajiliitot yhteistyöseuroineen, Kisakallion urheiluopisto ja monet muut, mukana tietenkin myös WAU ry.

Päätapahtuman lisäksi järjestettiin 20 alueellista tapahtumaa ja lukuisia paikallisia tapahtumia. Me olimme Vantaan tapahtuman lisäksi paikalla aktivoimassa osallistujia myös Salossa.

WAUhtipäivät
WAUhtipäivä on WAUn kehittämä uusi konsepti, jolla edistetään Liikkuva koulu -ohjelmaa. Koska vanhempien osallistumisella lapsen koulupäivään on todettu olevan suurta merkitystä kouluviihtyvyyteen, on WAUhtipäivä perheliikuntatapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä vanhempainyhdistysten, oppilaiden ja koulun henkilökunnan sekä WAU ry:n kanssa. Tapahtuma voidaan järjestää arki-iltana tai viikonloppuna. Tapahtuma voi olla myös koulun virallista toimintaa, ja se voidaan näin ollen järjestää osana lauantaikoulupäivää. Mallia voidaan myös toteuttaa yhteistyössä päiväkotien kanssa.

WAUhtipäivällä on useita tavoitteita. Sen avulla luodaan uusia toimintamalleja, joiden avulla koulut voivat toteuttaa niille määrättyä yhteisöllistä oppilashuoltoa, jonka tavoitteena puolestaan on yhteisöllinen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. WAUhtipäivä tähtää myös toimintakulttuurien liikunnallistamiseen koulu- ja päiväkotiympäristössä, kouluikäisten sekä esikoululaisten ja heidän perheittensä liikuntatottumusten kehittämiseen sekä antaa tietoa liikunnan, ravinnon ja levon merkityksestä koululaisten kasvussa.

WAUhtipäivä edistää erityisesti perheliikuntaa, mutta sen suunnittelussa ja toteutuksessa osallistetaan eri tahoja, minkä vuoksi tapahtumilla ja hankkeen muilla tuotoksilla voidaan vaikuttaa lukuisiin kohderyhmiin.

Syksyn 2017 aikana toteutetaan yhteensä 15 WAUhtipäivää eri puolilla maata. Ensimmäinen järjestettiin Mikkelissä Vanhalan koululla 26.9. Koululla pääsi kokeilemaan ESLin sporttivaunun välineitä, jenkkifutista, ampumaan Angry Birds -ritsoilla, haastamaan aikuiset pidä puolesi puhtaana -peliin ja testaamaan miltä sumopaini tuntuu. Kiitos yhteistyöstä ESLi ja Liikkuva maaseutu -hanke, Bouncers, Vanhalan koulu ja koulun neuvottelukunta maittavasta kahviosta. Kiva ilta!

WAUhtipäivässä keskeistä on oppilaiden osallisuus tapahtuman suunnittelussa, sisällössä ja järjestämisessä. WAUhtipäivä on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke, ja sen toimintamallia luodaan ja kehitetään eteenpäin kuluvan syksyn aikana. Lisätietoja: juho.tukia@wau-ry.net.

YK-päivän futsal-turnaus Raaseporissa 24.10.
WAU ry järjestää yhteistyössä Länsi-Uudenmaan Maahanmuuttajatoimiston ja Raaseporin Kaupungin Liikunnan kanssa YK-päivänä, tiistaina 24.10. futsal-turnauksen maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kanssa työtä tekeville eri toimijoille sekä muille joukkueille, esim. kaveriporukoille.

WAU ry Raaseporilla on oma maahanmuuttajien kotoutumista edistävä jalkapallo- ja futsaljoukkue, FC SLIMMIT, joka toimii turnauksen isäntänä. Tiedossa siis liikunnallinen ja positiivinen päivä kansainvälisen kielen, jalkapallon, merkeissä. Osallistumismaksu 100€/joukkue. Varat käytetään FC SLIMMIT – joukkuetoiminnan organisointiin.

Turnaus pelataan Karjaan Sisu Areenalla klo 9.00-14.30. Mukaan mahtuu kahdeksan joukkuetta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut isak.vilander@wau-ry.net.

Ota käyttöön maksuton hyväntekeväisyysvaluutta Doog
Doogit ovat hyväntekeväisyysvaluuttaa, jota yritykset voivat sijoittaa mainoksiinsa. Sinä voit ladata näitä yritysten vapauttamia doogeja ja päättää mihin ne lahjoitetaan. Yhtenä lahjoituskohteena on WAU ry. Lue täältä lisää. Kiitos jo etukäteen!

Sähköiset joulukortit ja lahjoitusmahdollisuus
Kaikilla Suomen lapsilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet laadukkaaseen harrastukseen kotipaikkakunnasta tai vanhempien taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Valtakunnallinen WAU ry edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia organisoimalla maksuttomia, fyysistä aktiivisuutta lisääviä matalan kynnyksen WAU! -kerhoja ja välituntitoimintaa. Tavoitamme viikoittain noin 10 000 lasta ja kaikkiaan olemme lisänneet lasten liikettä pian miljoonan tunnin verran.

Antamalla tukesi WAU ry:lle voit samalla antaa panoksesi lasten ja nuorten hyvinvointiin. Kauttamme saat myös sähköiset joulukortit käyttöösi. Lue täältä lisää.

Syntymäpäivälahjoituksella lapset liikkeelle
WAUn toimintaa on mahdollista tukea ohjaamalla myös mahdolliset merkkipäivämuistamiset hyväksemme. Nyt kiitämme 50 vuotta täyttävää Niklasta, jonka ystävien lahjoittamalla potilla lisäämme lasten liikettä peräti 900 tunnin verran. Mahtavaa!

Amer Sportsilta paitalahjoitus
Toiminnassamme on tukijana myös Amer Sports, joka on jo usean vuoden ajan varustanut ohjaajamme sekä päätoimisen henkilöstömme Wilsonin ja Salomonin urheiluvaattein. Tämän syksyn tekninen t-paita on jo osan ohjaajistamme tavoittanutkin.

Amer Sports on urheiluyhtiö, jonka valikoimaan kuuluu teknisesti edistyksellisiä urheiluvälineitä, jalkineita ja asusteita kansainvälisesti tunnetuilta brändeiltä: Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Precor, Suunto ja Mavic.

”Amer Sports kannustaa mielellään lapsia ja nuoria liikkumaan ja ulkoilemaan. Liikunta, hyvinvointi ja ulkoileminen ovat myös yhtiön oman liiketoiminnan ytimessä” toteaa Tea Lindfors, Manager, Corporate Responsibility and Communications.

WAU mukana Liikkuva koulu -seminaareissa
Liikkuva koulu -seminaareja on jälleen kuluvan lukuvuoden mittaan tarjolla ympäri maan ja mekin tulemme olemaan niissä paikalla esittelemässä toimintaamme. Tulethan tervehtimään! Lisätietoja ja kuulumisia myöhemmin mm. somekanavissamme.

Eroon lasten kuskausrumbasta – harrastukset tuodaan nyt koulujen tiloihin
Yle kirjoittaa artikkelissaan koulupäivän yhteyteen sijoitettujen harrastusten merkityksestä. WAU on toiminut näin jo vuodesta 2009 ja voimme sanoa, että homma toimii. Hienoa, että asiaan on herätty.

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon