Joululoman leirit
WAU järjestää loma-ajan toimintaa koululaisille myös joulun ja loppiaisen ympärillä. Katso tarjonta täältä, lisäämme paikkakuntakohtaista tietoa sitä mukaa kun saamme asiat sovittua. Lisätietoja saat myös alueellisilta koordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

Me-säätiön datasivusto
Nuorten syrjäytyminen tulee Suomelle kalliiksi inhimillisesti ja taloudellisesti. Me-säätiön tuoreessa selvityksessä todetaan, että Suomessa on jo 69 000 syrjäytynyttä alle 30-vuotiasta nuorta.

Me-säätiö on valjastanut eri rekisterit syrjäytymisen vastaiseen taisteluun ja avannut uudenlaisen datasivuston, jolta löytyy työkaluja ja laskureita mm. työllisyyden, koulutuksen, tulojen ja etuuksien maanlaajuiseen seurantaan.

Verkkopalvelun tarkoituksena on tehdä syrjäytymisen ehkäisyyn tähtäävää työtä näkyväksi sekä kehittää sitä vaikuttavampaan suuntaan. Panostamalla vaikuttavuuden arviointiin Me-säätiö haluaa löytää toimintamallit, jotka tuottavat parhaimman lopputuloksen.

Me-säätiö on valinnut neljä painopistealuetta omille investoinneilleen: koulutus, työllistyminen, mielenterveys ja harrastustoiminta. WAU on mukana muiden toimijoiden kanssa edistämässä yhtä säätiön neljästä päätavoitteesta: jokaiselle yksi harrastus.

Lue myös Helsingin Sanomien kirjoittama artikkeli aiheesta. Löydät sen tästä.

Sähköiset joulukortit ja lahjoitusmahdollisuus
Kaikilla Suomen lapsilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet laadukkaaseen harrastukseen kotipaikkakunnasta tai vanhempien taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Valtakunnallinen WAU ry edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia organisoimalla maksuttomia, fyysistä aktiivisuutta lisääviä matalan kynnyksen WAU! -kerhoja ja välituntitoimintaa. Tavoitamme viikoittain noin 10 000 lasta ja kaikkiaan olemme lisänneet lasten liikettä pian miljoonan tunnin verran.

Antamalla tukesi WAU ry:lle voit samalla antaa panoksesi lasten ja nuorten hyvinvointiin. Kauttamme saat myös sähköiset joulukortit käyttöösi. Lue täältä lisää.

Liikuntaa aikuisille
WAU järjestää aikuisille maksullisia, mutta edullisia liikuntapalveluita. Näistä meille tilitettävät varat käytämme lasten maksuttoman WAU! -kerhotoiminnan hyväksi. Tutustu tästä valikoimaan ja ehdota valikoimaan lisää liikuntamuotoja sekä toivepaikkakuntia!

Kannattaa myös seurata WAUn aikuisliikunta -sivua Facebookissa. Tiedotamme siellä tapahtumista ja tarjonnasta, nyt löydät tietoa esim. Raaseporissa järjestettävästä futsal-turnauksesta sekä ilmaisesta kokeilusta koripallon, jalkapallon, tanssituntien ym. parissa. Käy tykkäämässä, niin pysyt kartalla!

YK-päivän futsalturnaus keräsi väkeä
Kansainvälisen YK-päivän kunniaksi pelattiin 24.10. WAUn järjestämä YK-päivän futsalturnaus Raaseporin Karjaalla. Mukana oli kuusi joukkuetta, ja väkeä paikalla jopa Helsingistä ja Hangosta asti. Voittajaksi selviytyi isäntäjoukkue, WAU ry:n oma kotouttava jalkapallo- ja futsaltiimi, FC Slimmit!

YK:n keskeisenä päämääränä on edistää kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta sekä terveyttä, taloudellista yhteistyötä, kansakuntien välisiä ystävällisiä suhteita ja kulttuurienvälistä ymmärtämystä. Nämä ovat arvoja, joita myös WAU noudattaa.

WAU mukana tapahtumissa ja seminaareissa
Liikkuva koulu -seminaareja on jälleen kuluvan lukuvuoden mittaan tarjolla ympäri maan ja mekin tulemme olemaan niissä paikalla esittelemässä toimintaamme. Tulethan tervehtimään!

Viidettä kertaa järjestettävä Kansallinen liikuntafoorumi kokoontui Lahdessa 30.-31.10.2017 ja paikalla meiltä oli edustajisto sielläkin. Suomi 100 -juhlavuoden teemaan kuuluen foorumissa kuvataan liikunnan ja urheilun suuri kuva läpi vuosikymmenten.  Liikuntafoorumin teemana on: Kuinka rakentaa liikunnalla ja urheilulla terveyttä, hyvää oloa ja elinvoimaisuutta suomalaiseen arkeen, tulevaisuuden kuntiin ja maakuntiin.

Kansallisen liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, valtioneuvoston kanslia, Yleisradio Oy, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea.

Lastensuojelun Keskusliiton juhlavuoden video
Lastensuojelun Keskusliitto on tuottanut kauniin videon, jossa he nostavat esiin jäsenistönsä ääntä ja näiden arvokkaan työn merkitystä Suomen lapsille ja nuorille sekä koko yhteiskunnalle. Videolla LSKL haluaa myös kiittää jäseniään yhteistyöstä vuosien varrella. WAU pyydettiin mukaan, pääset katsomaan videon YouTubesta.

Minja ja Riina työelämään tutustumassa WAUlla
Koordinaattorimme Sadun mukana on tällä ja ensi viikolla kaksi ihanaa, reipasta ja sporttista SporttiTET-nuorta, jotka ovat luvanneet kirjoittaa meille kokemuksistaan työelämään tutustumisesta WAU ry:ssä. Näin meille esittäytyvät Riina ja Minja. Tervetuloa WAUlle!

”Olen Minja 14v, käyn yhdeksättä luokkaa Kellokosken yläasteella. Harrastan ringetteä, jota on noin kuusi kertaa viikossa. Ennen myös harrastin ratsastusta ja sirkusta. Lähdin mukaan sport-tettiin, koska se kuulosti todella mielenkiintoiselta ja erilaiselta muihin verrattuna. Minua on aina kiinnostanut lapsien ja nuorten kanssa leikkiminen/ oleminen joten tartuin heti tilaisuuteen. Odotan innolla seuraavaa kahta viikkoa.”

”Olen Riina 15 v. ja käyn yhdeksättä luokkaa Kellokosken yläasteella. Harrastuksiini kuuluu salilla käyminen ja lenkkeily. Urheilutaustaa löytyy mm. taitoluistelusta, yleisurheilusta, uinnista, tanssista sekä ratsastuksesta. Lähdin mukaan työharjoitukseen, koska se kuulosti ja vaikutti todella mielenkiintoiselta ja monipuoliselta muihin tetti-vaihtoehtoihini verrattuna. Tetissä pääsisi liikkumaan ja leikkimään/ohjaamaan lapsien kanssa sekä tutustumaan millaista on ohjata nuoremmille liikuntaa kerhoissa.

Liikunnan ohjaamisesta olen aina ollut kiinnostunut, joten tartuin heti huippu mahdollisuuteen kiinni ja lähdin mukaan hankkeeseen. Jo ensimmäisenä työpäivänäni pääsin mukaan kerhotoimintaan ja näkemään millaista oli pelata koululaisten kanssa, kouluajan ulkopuolella. Päivästä jäi oikein positiivinen fiilis käteen.”

Kuopiossa perheliikuntapäivä 5.11.
Kuopion kaupunki ja WAU järjestävät yhdessä perheliikuntatapahtuman 5.11. Tervetuloa mukaan!

Näin treenaat aivosi huippukuntoon
Liikunta parantaa paitsi lasten koulumenestystä, myös aikuisten ajattelukykyä, luovuutta sekä muistia ja parantaa kykyämme sietää stressiä. Liikunta ei tarkoita huippu-urheilua, vaan se on asia, johon kehomme on luotu. Aivojemme rakkaus liikuntaa kohtaan juontaa juurensa historiasta, samoin kuin valitettavasti myös laiskuus lähteä liikkeelle. Lue Kauppalehdestä lisää.

Onko harrastamisen kustannuksia mahdollista alentaa?
Tähän kysymykseen otetaan kantaa Reilu peili -raadin kyselyssä, johon osallistuvat urheilun ja muun yhteiskunnan vaikuttajat. Näin kommentoi Kaj Kunnas: ”Harrastamisen kustannuksia voidaan alentaa tekemällä yhdessä. Jo olemassa olevaa infraa käyttäen. Tästä hyvänä esimerkkinä on WAU ry, joka ympäri Suomea järjestää mm. kouluissa iltapäivisin/iltaisin lapsille ja nuorille harrastusmahdollisuuksia. Tasan tarkkaan ILMAISEKSI. Jumppaa, pallopelejä, leikkejä…  Ja tosiaan. Täysin kuluitta lapsille ja heidän vanhemmilleen.”

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon