WAU! -kerhot joulutauolle, leiritoimintaa useilla paikkakunnilla
WAU! -kerhot jäävät joulutauolle koulujen myötä. Järjestämme kuitenkin liikunnallista loma-ajan toimintaa koululaisille myös joulun ja loppiaisen ympärillä. Katso tarjonta täältä, lisäämme paikkakuntakohtaista tietoa sitä mukaa kun saamme asiat sovittua. Lisätietoja saat myös alueellisilta koordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

Tule seuraamaan WAUn videojoulukalenteria
WAUhdikas videojoulukalenterimme haastaa sinut joka päivä 1.-24.12. kokeilemaan erilaisia temppuja, pelejä, leikkejä ym. liikunnallisia tehtäviä. WAU:n liikuntakerhot ympäri Suomen sekä yhteistyökumppanit ja WAUhtitiimiläiset ovat videoineet jokaiseen joulukalenterin luukkuun yhden haasteen, jota juuri sinä pääset kokeilemaan. Tervetuloa WAUhdikkaan videojoulukalenterin matkaan, haasta ystäväsikin mukaan! Löydät videojoulukalenterin WAUn Facebook-sivujen kautta.

Sähköiset joulukortit ja lahjoitusmahdollisuus
Kaikilla Suomen lapsilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet laadukkaaseen harrastukseen kotipaikkakunnasta tai vanhempien taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Valtakunnallinen WAU ry edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia organisoimalla maksuttomia, fyysistä aktiivisuutta lisääviä matalan kynnyksen WAU! -kerhoja ja välituntitoimintaa. Tavoitamme viikoittain noin 10 000 lasta ja kaikkiaan olemme lisänneet lasten liikettä pian miljoonan tunnin verran.

Antamalla tukesi WAU ry:lle voit samalla antaa panoksesi lasten ja nuorten hyvinvointiin. Kauttamme saat myös sähköiset joulukortit käyttöösi. Lue täältä lisää.

Kiitämme saamastamme palautteesta
Saimme palautetta, josta tuli niin hyvä mieli että jaetaanpa se muillekin: ”Mahtavaa, että tällaista toimintaa on. Meidän perheelle iso apu, poika kun ei vielä uskalla olla yksin kotona. Lisäksi liikuntaa ja lajikokeiluja, ja vieläpä ilmaiseksi. Tuhannet kiitokset toiminnastanne!” Kiitos kiittämästä, lasten tähden me tätä työtämme teemme!

Voit jatkossakin lähettää meille palautetta ja kehitysehdotuksia nettisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta, somessa tai sähköpostitse. Lähetämme myös kerholaisten huoltajille sähköisen palautekyselyn kahdesti vuodessa.

Yhteistyökumppaneita
WAU ry:n toimintaa ovat lähteneet tukemaan Espoon seudun kulttuurisäätiö, Hämeenkylän koulun vanhempainyhdistys, M-Market Muurla sekä Antti Matikan säätiö. Lämpimät kiitokset!

Näin joulun alla on hyvä muistaa, että voit tukea lasten ja nuorten maksutonta harrastustoimintaa WAUn kautta tekemällä ostoksiasi Bonuswayn sivuilta. Samalla hyödyt siitä itse: ”Tarjoamme nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden tukea lasten liikuntaa shoppailemalla netissä. Lahjoitamme 20 € WAU ry:lle, kun liityt Bonuswayhin tältä kampanjasivulta ja teet ensimmäisen ostoksen kauttamme. Saat lisäksi 10 € lisäbonuksen ensimmäisestä ostoksestasi, ja jatkossa voit myös halutessasi lahjoittaa keräämiäsi bonuksia WAU ry:lle suoraan Bonuswayssa.”

Avoimia työpaikkoja
Haemme WAU! -kerhoihin liikunnanohjaajia sekä sijaisia Tampereelle, Rovaniemelle ja Ylitorniolle. Haemme myös päätoimista liikuntakoordinaattoria monipuolisiin työtehtäviin Ouluun ja Raaheen ympäryskuntineen. Lue tarkemmat kuvaukset ja hakuohjeet TE-toimiston sivuilta tämän linkin kautta.

WAU mukana tapahtumissa ja seminaareissa
Liikkuva koulu -seminaareja järjestettiin syksyn mittaan useilla paikkakunnilla ja WAUn henkilöstöä oli mukana esittelemässä yhdistyksen toimintaa.  Lisäksi mm. koordinaattorimme Minsku osallistui myös Vantaan seurafoorumiin WAU ry:n esittelyllä, koordinaattorimme Satu järjesti WAUhtipäiviä ja toiminnanjohtajamme Rami oli mukana Lasten terveyskäräjillä.

Verkostoituminen on tärkeä osa toimintamme merkityksellisyyden ja vaikuttavuuden tunnetuksi tekemistä, ja tulemme jatkamaan sitä myös vuoden vaihduttua.

Ella ja Julianna työelämään tutustumassa WAUlla
Tiiminvetäjämme Juhon mukana oli viime viikolla kaksi ihanaa, reipasta ja sporttista SporttiTET-nuorta, joiden kokemuksia julkaisimme WAUn somekanavissa. Kiitos arvokkaasta työpanoksestanne, Ella ja Julianna, meillä oli mukavaa. Toivottavasti tekin viihdyitte!

”Heips! Tässä Ella, sporttitettiläinen Hatanpään koulusta. Olen 15v. ja käyn 9. luokkaa liikuntapainotteisella luokalla. Oma lajini on triathlon ja aikaisemmin olen harrastanut mm. jazz-tanssia ja jalkapalloa. Triathlon tuli kuvioihin noin neljä vuotta sitten.

Kun kuulin sporttitetistä ensimmäisen kerran, ajattelin heti, että tossa on mulle TET-paikka. Sporttitet on tosi hieno mahdollisuus päästä oppimaan ohjaamisesta, itse suunnittelemaan ja ohjaamaankin. Olen kiinnostunut liikunnan ohjaamisesta ja päässyt sitä harjoittelemaan jo ennen tettiä. On kiva saada tätä kautta lisää ohjauskokemusta ja päästä tutustumaan WAUn toimintaan.

Päivä Liikkuva koulu -seminaarissa oli ensimmäinen TET-päiväni WAUlla. Seminaarin ohjelma oli hyvin suunniteltu kokonaisuus Varalan urheiluopistolla. Seminaarissa oli mielenkiintoisia puheenvuoroja ja esittelijöitä sekä opettajia ja liikunnanohjaajia ympäri Suomea.

Erityisesti mieleen jäi se, kuinka monilla lapsista päivittäinen liikunnan määrä jää suosituksia alhaisemmaksi. Syitähän tälle voi olla monia, mutta mielestäni WAUn toiminta on juurikin sitä, mitä monet lapset tarvitsevat. Kaikilla ei ole mahdollisuutta kulkea pitkiä matkoja maksullisiin harrastuksiin tai asua pelikavereita lähellä. Oli hienoa nähdä, kuinka lasten ja nuorten liikkumiseen kiinnitetään huomiota ja liikunnan lisäämiseksi halutaan tehdä työtä.

Pääsin tutustumaan myös liikunnallisiin lautapeleihin. Omaksi suosikiksi tuli ”Haukkaavat hipot”.”

”Moikka! Olen Julianna Hatanpään koulusta. Olen yhdeksännellä luokalla eli olen 15-vuotias. Harrastuksena minulla on ratsastus ja koirani kanssa agility. Olen ratsastusta harrastanut yli 9 vuotta, mutta agilityä olen koirani kanssa harrastanut vasta reilun vuoden. Tavoitteeni ovat hevoseni kanssa menestyä kilparatsastuksessa esteillä ja päästä vielä joskus GP-radoille asti. Tällä hetkellä olen ratsastuksessa alue/kansallisella tasolla.

Agilityssä koirani kanssa kisailen pieniä kisoja, mutta sen isompia tavoitteita ei sen kanssa ole. Tietenkin jotkut isommat kisat olisi kiva päästä kokemaan ja katsomaan kuinka pärjättäisiin. Halusin urheilutettiin, sillä tykkään liikunnasta todella paljon. Urheilutetti kuulosti myös todella mielenkiintoiselta ja uudelta jutulta. Oli myös kiva kun meiltä on kyselty ennen tettiä mitä me haluttaisiin urheilutetissä tehdä. Kyselyssä suosion vei varmasti kyllä liikunnan opettaminen ja somen päivitys.”

WAU järjestää liikuntaa myös aikuisille
WAU järjestää aikuisille maksullisia, mutta edullisia liikuntapalveluita. Näistä meille tilitettävät varat käytämme lasten maksuttoman WAU! -kerhotoiminnan hyväksi. Tutustu tästä valikoimaan johon olemme nyt avanneet myös kevään 2018 tarjonnan, ja ehdota valikoimaan lisää liikuntamuotoja sekä toivepaikkakuntia!

Liikunnallinen välitunti nostaa koululaisten kuntoa ja parantaa keskittymiskykyä
Liikunnallisten välituntien hyöty on kiistaton ja WAU järjestääkin perinteisten liikuntakerhojensa ohessa jo noin 100 viikoittaista liikunnallista WAU! -välkkäkerhoa.

Helsingin Sanomat kirjoitti välituntiliikuntaan liittyvästä Henna Haapalan tuoreesta väitöskirjasta, jonka mukaan mm. oppilaiden osallistuminen välituntiliikuntaan oli yhteydessä parempiin koulussa koettuihin vertaissuhteisiin, yhteenkuuluvuuteen ja kouluilmapiiriin. Katso Haapalan väitösvideolta kolme asiaa, jotka koulujen tulisi huomioida Liikkuva koulu -toiminnassa.

Vähän liikkuvien lasten toiveita kuunneltava
”Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi. Avoimet liikuntakerhot voivat olla yksi ratkaisu lisätä liikkumisintoa” kirjoitetaan Ylen nettiartikkelissa. Lasten ja nuorten toimintaan ja sen suunnitteluun osallistaminen on aivan olennaista tavoitteen onnistumisessa, tämä on ollut WAUn hyvä käytäntö jo pian 10 vuoden ajan.

Liikunta pienentää riskiä sairastua masennukseen
Liikunnan on tiedetty auttavan masennuksen hoidossa, mutta sen teho masennuksen ehkäisyssä on jäänyt vähemmälle huomiolle. Tuore tutkimus osoittaa, että jo 1-2 tuntia liikuntaa viikossa on tähän avuksi. Havainnot kaipaavat vielä lisätutkimusten varmistuksen ennen kuin liikunnan voi todella sanoa olleen nyt havaitun vaikutuksen takana. Pääset lukemaan tarkemmin Exercise and the Prevention of Depression -tutkimuksesta englanninkielisestä julkaisusta täältä.

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon