WAU! -kerhot joulutauolla
Hyvää uutta vuotta! Vuoden 2018 kerho- ja välituntitoiminta käynnistyy jälleen koulujen alettua. Saat lisätietoja nettisivuiltamme sekä alueellisilta koordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löydät täältä.

WAU 10 vuotta
Vuosi 2018 on WAU ry:n kymmenes toimintavuosi. Juhlavuotemme kunniaksi tavoittelemme miljoonan liikutetun tunnin rajan rikkomista ja tulemme tavanomaisen toimintamme lisäksi järjestämään kaikenlaista kivaa teemaan liittyvää pitkin vuotta. Pysykää kanavalla!

Wauhti-maskotti -piirustuskilpailu
WAU ry täyttää 10 vuotta ja sen kunniaksi haluamme luoda meille ihan oikean Wauhti-hahmon. Tarvitsemme siihen nyt sinun apuasi! Tarkemmat ohjeet tulevat tässä:

Piirrä oma näkemyksesi Wauhti-maskotista A4-kokoiselle valkoiselle paperille väreineen (ethän käytä ruutupaperia). Millainen Wauhti on? Onko Wauhti eläin, ihminen, kasvi vai jokin muu ihan uusi hahmo? Mitä Wauhtilla on päällä? Minkä värinen Wauhti on? Millainen ilme Wauhtilla on?

Lähetä piirustus meille 11.2. mennessä osoitteeseen piirustuskilpailu@wau-ry.net tai WAU ry, Sinimäentie 10 B, Espoo.Lisäksi voit osallistua kilpailuun WAU:n Facebookin Wauhti-maskotti -kilpailun alle tai Instagramissa tägäämällä wau.ry ja hashtageilla #waurymaskotti #wauhti. Voit myös antaa piirustuksen oman WAU! -kerhosi tai -leirisi ohjaajalle. Mikäli lähetät piirustuksesi kirjeenä tai annat sen WAU! -kerhon tai -leirin ohjaajalle, muistathan jättää yhteystietosi piirustuksen mukana, niin saamme sinuun tarvittaessa yhteyden.

Piirustuksista valitaan TOP 10, joista WAU ry:n raati valitsee mielestään sopivimman voittajan.

Kilpailun voittajan piirustuksesta tehdään ihan oikea maskotti ja voittaja tullaan palkitsemaan WAU:n yllätyspalkinnolla.

Lisäksi kaikki TOP 10 -piirustukset tullaan palkitsemaan ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan pieniä yllätyksiä!

Voit osallistua, vaikket olisikaan WAU! -kerhossa tai -leirillä. Kiitos kaikille piirustuksista ja osallistumisesta!

WAUn videojoulukalenteri kiittää haasteisiin vastanneita
Ensimmäinen WAUhdikas videojoulukalenteri haastoi sinut 1.-24.12. kokeilemaan erilaisia temppuja, pelejä, leikkejä ym. liikunnallisia tehtäviä.  Mukana haasteita jakamassa oli WAU! -kerholaisia ympäri maan, WAUhtitiimimme jäsenet Veeti Kallio, Kaj Kunnas, Laura Lepistö ja Hanna-Maria Seppälä, yhteistyökumppaneitamme yritysmaailmasta, joulupukki ja WAUn päätoiminen henkilöstö.

Saimme haasteisiin vastauksena todella hienoja videoita ja valokuvia WAUn Facebook-seuraajilta. Arvoimme lähettäneiden kesken lahjoituksena saamiamme HopLop-lippupaketteja joka päivä. Tulemme uusimaan kalenterin myös ensi jouluna, tervetuloa silloinkin mukaan!

Kiitämme joululahjoituksista ja tukemisesta
Kaikilla Suomen lapsilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet laadukkaaseen harrastukseen kotipaikkakunnasta tai vanhempien taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Annoimme tänäkin jouluna mahdollisuuden tukea toimintaamme rahalahjoituksin, ja toiveemme toteuttivat ainakin seuraavat tahot: Amrop Finland Oy, Aino Health Management Oy, Avoin Isännöinti Oy, Balance-Team Oy, Haahtela Oy, Haahtela HR Oy, Haahtela-Kehitys Oy, Haahtela-Rakennuttaminen Oy, Kemijoki Oy, Messumatto Oy, Microsoft Oy sekä Suomen Sokeri Oy. Kiitämme kaikkia WAUn kautta lasten ja nuorten hyvinvointia jouluna tukeneita ihmisiä, yrityksiä, säätiöitä ja muita toimijoita!

Nooa Säästöpankki jatkaa WAUn pääkaupunkiseudun toiminnan tukijana myös lukuvuonna 2017-2018. WAU ry on yksi Nooa Säästöpankin Hyviä tekoja -lahjoituskohteista ja yhteistyömme jatkuu jo kolmatta vuotta peräkkäin. Lue lehdistötiedote aiheesta täältä.

WAUn toimintaa ovat lähteneet paikallisesti tukemaan Karhusuon koulun vanhempainyhdistys (Espoo), Kotileipomo Lähtevänohja (Rovaniemi), Lintulaakson koulun vanhemmat ry (Espoo), Lions Club Helsinki / Vallila, Lions Club Vantaa / Komeetat sekä Zacharias Topeliusskolan, Hem och skola (Helsinki). Lämpimät kiitokset!

Lounaalla Cambridgen herttuan ja Helsingin pormestarin seurueessa
Meillä oli kunnia saada kutsu Helsingin kaupungin tarjoamalle, pormestari Jan Vapaavuoren isännöimälle lounaalle Kaupungintalolle. Satavuotiasta Suomea vierailullaan kunnioittanut Cambridgen herttua, Prinssi William on sitoutunut useisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Kutsu lounaalle kertoo meille WAUn ja muiden pitkän tähtäimen työtä tekevien järjestöjen toiminnan arvostuksesta. WAU ry:tä tilaisuudessa edusti toiminnanjohtajamme Rami Luomanpää.

Kunniamaininta HopLopin palkinto Suomen Lapsiystävällisin -kisassa
HopLopin Suomen Lapsiystävällisin 2017 -kilpailun voittajaksi valittiin marraskuussa Aseman Lapset ry:n kiusaamiseen puuttuva K-0-hanke. Lisäksi myönnettiin kunniamaininnat liikuntaa edistävälle WAU ry:lle, korutyttönä tunnetulle Anna Rukolle sekä Brother Christmasille. Kiitos HopLopille ja kaikille meitä kisassa äänestäneille! Tulemme jakamaan palkinnoksi saamamme vapaaliput eteenpäin omille tukijoukoillemme.

Avoimia työpaikkoja
Tule meille töihin! Haemme WAU! -kerhoihin liikunnanohjaajia sekä sijaisia Tampereelle, Tuusulaan ja Uuteenkaupunkiin. Lue tarkemmat kuvaukset ja hakuohjeet TE-toimiston sivuilta tämän linkin kautta.

Ouluun uusi koordinaattori
Oulun koordinaattorimme Teemun lähdettyä opiskelemaan saimme avoimen haun kautta uuden työntekijän, Heli Hietalan, vastaamaan WAUn Oulun seudun koordinoinnista. Teemulle kiitokset ja tsemppiä opintoihin, Helille lämpimästi tervetuloa!

WAUn työntekijät kokoontuivat kehityspäiville
WAUn päätoimiset työntekijät kokoontuvat aina lukukauden päätteeksi sisäisille kehityspäiville käymään läpi mennyttä kautta ja suunnittelemaan tulevaa. Tänä vuonna tapasimme joulun alla Klaukkalassa Holman leirikeskuksessa ja pääaiheina olivat vuoden 2018 toimintasuunnitelma sekä itsensä kehittäminen, jossa meitä sparraamaan saapui WAUn hallituksen jäsen, Pertec Oy:llä johdon konsulttina työskentelevä Marjo Matikainen-Kallström.

Toni Piispanen mukaan WAUn toimintaan
Ratakelaaja, paralympiamitalisti Toni Piispanen on liittynyt mukaan WAUhtitiimiimme ja lähettää terveisensä näin: ”Lasten liikunta on elämän ilo! Pienpelit, pihapelit pienine kisailuineen tuovat iloa lapsille ja vanhemmille. Yhdessäolosta riittää tarinaa monelle vuosikymmenelle. Liikunta sopii kaikille!” Tervetuloa mukaan, Toni!

Pääset kurkkaamaan kaikki WAUhtitiimiläisemme täältä.

Kiitos palautteesta!
”Kiitos teille tästä syksystä. Koen, että tekemänne työ on arvokasta: lähestulkoon kaikki urheilu on tällä hetkellä liian tavoitehakuista, liian kisahenkistä. Meidän poika viihtyy WAUssa juurikin sen vuoksi, että voi harrastaa urheilua urheilun ja sen ilon vuoksi.”

Pääset lähettämään meille toimintaamme ohjaavaa palautetta somekanaviemme kautta, sähköpostitse tai nettisivujemme palautelomaketta käyttäen.

Nuorten omaehtoinen liikkuminen – leikkisyyttä ja tavoitteellisuutta
Mikä liikuttaa nuorta omalla ajalla? Liikkumisympäristöt ovat eri ihmisille eri lailla merkityksellisiä tiloja. Kun rajoittavia normeja on vähän, tilaa saa tehdä omaksi.

Perinteisiltä liikuntapaikoilta löytyy vain osa nuorten omaehtoisesta liikkumisesta. Omaehtoisesti liikkumaan lähteminen tarjoaa nuorelle hänen arkeensa sopivia merkityksellisiä palasia, usein yhdessäolon ja leikkisyyden sallivilla paikoilla, kirjoittaa tutkija Elina Hasanen Liikunta & Tiede -lehdessä.

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon