WAU! -hiihtolomaleirit
WAU! -kerhot ovat koulujen loma-aikoina tauolla, mutta järjestämme tällöin usein muuta hauskaa ja liikunnallista toimintaa. Seuraavat leirit pidetään hiihtolomalla ja ilmoittautuminen on jo käynnissä. Tästä mukaan!

Monelle leirille voivat osallistua myös esikouluikäiset. Voit halutessasi kysellä lisätietoja myös alueellisilta koordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

Wauhti-maskottipiirustuskilpailu
Wauhti-maskottipiirustuskilpailu on vielä käynnissä! Nyt esittelemme teille kaksi maskottiraadin jäsentä.

WAU ry:n 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haluamme antaa kaikille lapsille mahdollisuuden piirtää meille oman Wauhti-maskotin. Kilpailuaikaa on 11.2. asti ja kaikkien piirustusten joukosta valitaan maskottikilpailun TOP 10, joista WAUn maskottiraati valitsee voittajan. Maskottiraatiin on valikoitunut kaksi oman alansa monipuolista ammattilaista ja seuraavassa esittelemme heidät teille.

WAUhtitiimin jäsenenä ja nyt maskottiraadissakin mukana vaikuttava Manuela Bosco on suomalaisitalialainen taidemaalari, näyttelijä, kirjailija, entinen huippu-urheilija ja perheenäiti. Manuela on harrastanut maalaamista aina ja tällä hetkellä hän tekeekin sitä päätyökseen. Manuela on viettänyt elämänsä ensimmäiset vuodet urheilukentillä ja edustanut Suomea juosten aitoja maajoukkueessa kymmenen vuoden ajan. Äitinä, taiteilijana ja liikunnasta pontta saavana wauhtitiimiläisenä Manuela antaa maskottiraadissa varmasti monipuolista näkökantaa voittajaa valittaessa.

Toinen maskottiraatilainen on markkinointiviestinnän pitkän linjan ammattilainen Markus Nieminen. Markus on WAUn nykyisen visuaalisen ilmeen isä ja tästäkin syystä luonnollinen ja arvokas valinta raatimme jäseneksi.

Kilpailun osallistumisohjeet ovat tässä:

  1. Piirrä oma näkemyksesi Wauhti-maskotista A4-kokoiselle valkoiselle paperille väreineen (ethän käytä ruutupaperia). Millainen Wauhti on? Onko Wauhti eläin, ihminen, kasvi vai jokin muu ihan uusi hahmo? Mitä Wauhtilla on päällä? Minkä värinen Wauhti on? Millainen ilme Wauhtilla on?
  2. Lähetä piirustus meille 11.2. mennessä osoitteeseen piirustuskilpailu@wau-ry.net tai WAU ry, Sinimäentie 10 B, 02630 Espoo. Lisäksi voit osallistua kilpailuun WAU:n Facebookin Wauhti-maskotti -kilpailun alle tai Instagramissa tägäämällä wau.ry ja hashtageilla #waurymaskotti #wauhti. Voit myös antaa piirustuksen oman WAU! -kerhosi tai -leirisi ohjaajalle. Mikäli lähetät piirustuksesi kirjeenä tai annat sen WAU! -kerhon tai -leirin ohjaajalle, muistathan jättää yhteystietosi piirustuksen mukana, niin saamme sinuun tarvittaessa yhteyden.
  3. Piirustuksista valitaan TOP 10, joista WAU ry:n maskottiraati valitsee mielestään sopivimman voittajan.
  4. Kilpailun voittajan piirustuksesta tehdään ihan oikea maskotti ja voittaja tullaan palkitsemaan WAU:n yllätyspalkinnolla.
  5. Lisäksi kaikki TOP 10 -piirustukset tullaan palkitsemaan ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan pieniä yllätyksiä!

Voit osallistua, vaikket olisikaan WAU! -kerhossa tai -leirillä. Kiitos kaikille piirustuksista ja osallistumisesta!

MiniWAU! -toimintaa päiväkoti-ikäisille
Leikkien Liikkumaan – Vantaan liikkuvat päiväkodit on Vantaan kaupungin liikuntapalveluiden ja varhaiskasvatuksen tulosalueiden yhteistyöhanke. Hankkeen tavoitteena on tuoda lisää liikettä vantaalaisten lasten arkipäiviin liikunnallistamalla päiväkotien arjen toimintaa.

WAU ry on lähtenyt hankkeeseen mukaan omalla miniWAU! -paketillaan:

miniWAU!:n tavoitteena on lisätä liikuntaa päiväkotiin! Tarkoituksena on tehdä liikunnasta osa normaalia arkirytmiä ja vähentää paikallaanoloa. miniWAU! -materiaalipaketin myötä jokainen voi huomata liikunnan järjestämisen sekä välineiden  ja materiaalien käyttämisen helppouden. Kaikki materiaalit ovat värikkäitä ja innostavia, juuri lapsille suunniteltuja! miniWAU! -materiaalipaketti sisältää: liikuntataitokortit, hyppykortit, asentokortit, kuvasuunnistuskortit, leikkikortit, numerokortit, viikkohaasteen, vuosisuunnitelman.

miniWAU! -paketti pääsi ensiesittelyyn Vantaan Energia Areenalla 31.1.2018 järjestetyssä Leikkien liikkumaan -koulutustapahtumassa. WAUta paikalla edustivat miniWAU! -paketin äiti Minsku Eklund ja Satu Räsänen. Lisätietoja pakettiin liittyen saat Minskulta.

Palautekysely huoltajille
Olemme lähettäneet sähköpostitse palautekyselyn kaikille WAU! -kerholaisten huoltajille. Olemme kiitollisia jokaisesta meille lähetetystä vastauksesta, sillä vain palautetta saamalla kykenemme arvioimaan toimintamme vaikuttavuutta ja merkityksellisyyttä sekä kehittämään sitä eteenpäin.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan neljä kappaletta kahden lipun pakettia HopLop-seikkailupuistoon. Vastausaikaa on 4.2.2018 saakka. Mikäli jostain syystä et ole saanut kyselyä, otathan yhteyttä WAU ry:n toiminnanjohtajaan (rami.luomanpaa at wau-ry.net).

Onnittelut suojelijallemme
WAU ry lähettää lämpimät onnittelut suojelijalleen uudellenvalinnan johdosta. Lapset tarvitsevat meitä kaikkia.

WAU osallistuu näihin talkoisiin tavoittelemalla 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi miljoonan liikutetun tunnin rajan rikkomista. Tervetuloa mukaan liikkumaan sekä tukemaan lapsia ja nuoria kauttamme!

Avoimia työpaikkoja
WAU ry hakee liikunnanohjaajia kerhoihinsa Iisalmeen, Keravalle, Kuopioon, Ouluun, Raaheen, Tuusulaan ja Vaasaan. Tutustu tarkemmin ilmoituksiin tämän linkin kautta.

Liito-seminaari Kisakalliossa 2.-3.2.2018
Liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivät järjestetään helmikuun alussa Kisakalliossa Lohjalla. Opintopäivien teemana on TunneTaidot-koululiikunnassa.

WAUlla oli opintopäivillä oma piste, jossa esiteltiin mm. uunituoretta miniWAU! -pakettia.

Uusia paikkakuntia
WAUlla on toimintaa yli 40 paikkakunnalla noin 400 kerhossa. Tavoitteenamme on näin 10-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi rikkoa miljoonan liikutetun tunnin raja. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoon Imatra, Uusikaupunki, Vesilahti ja Ypäjä!

Tärkeitä tukijoita
WAUn toiminta on mahdollista vain tukijoidemme avustuksella. Nyt mukaan ovat lähteneet Mainingin vanhempainyhdistys ry (Espoo), Nöykkiönlaakson koulun vanhempainyhdistys (Espoo) ja Lions Club Helsinki / Vallila. Lämpimät kiitokset!

Lumiukkohaaste
Suomen Latu täyttää WAUn tapaan tänä vuonna pyöreitä. Heillä on käynnissä lumiukkokampanja, johon Eestinkallion koulun WAU! -kerholaiset vastasivat ja ottavat osaa WAU10-hengessä: ”Mekin lähdettiin Eestinkallion WAU! -kerhon kanssa kisaan. Saanko esitellä Smuu, Minion, Helan ja Jäämies (ulkoavaruudesta). Vähän joutuu käyttämään mielikuvitusta kun lunta ei paljon ole mutta mikäs siinä. Kiitos Suomen Latu kivasta ideasta.”

Liikuntakerhoja sinne, missä toimintaa ei ole
Rantalakeus-lehti kävi haastattelemassa Oulun ja Raahen alueesta vastaavaa uutta koordinaattoriamme Heliä. Pääset lukemaan jutun täältä.

Heliä haastateltiin WAUn 10-vuotisjuhlavuoden ja muiden asioiden tiimoilta myös Radio Pookiin. Pääset kuuntelemaan lähetyksen tästä.

Mikkeliläinen Hanna Myyryläinen on lentopallojoukkueen monitoiminainen
Länsi-Savon haastattelussa WAUn liikuntakoordinaattori, monitoiminainen Hanna. Pääset lukemaan jutun tästä.

Faktaa koulupäivän aikaisesta liikunnasta
LIKES-tutkimuskeskuksen ja Opetushallituksen Faktaa Express -julkaisussa tarkastellaan koulupäivän aikaisen liikunnan vaikutuksia oppimiseen erityisesti koulumenestyksen, tiedollisten toimintojen ja oppimisen mahdollistavien tekijöiden näkökulmista. Katsaus pohjautuu vuosien 1990-2016 aikana tiedelehdissä julkaistuihin tutkimuksiin.  Pidemmän raportin aiheesta pääset lukemaan täältä.

Yhteenvetona tutkimustuloksista voidaan todeta, että koulupäivän aikainen liikunta vaikuttaa monin tavoin lasten oppimiseen ja oppimistuloksiin. Tästä syystä tutkijat suosittelevat monipuolisen, ikä- ja kehitystasolle sopivan liikunnan sisällyttämistä osaksi pedagogisia ratkaisuja oppimisessa ja opettamisessa.

Osa suomalaislapsista niin heikkokuntoisia, että kuntotestit hirvittävät
Ylen verkkosivuilla kirjoitetaan artikkelissa lasten kuntotestien heikoista tuloksista ja asian pitkän tähtäimen vaikutuksesta. “Kuka myisi liikunnan niille suomalaisille, joiden tutustumispakkaus tuotteeseen on ollut viallinen?” WAU on tehnyt tätä menestyksellä jo 10 vuoden ajan, ilon kautta ja lasta osallistamalla saadaan hyvää aikaan!

Haluatko että lapsesi menestyy? Laita hänet liikkumaan.
Liikunnan merkitys ja sen vaikutus terveyteen on tutkittu ja todistettu asia. Niin ikään lapsuusiän liikunnalla on selkeä vaikutus koulumenestykseen sekä kauaskantoisia seurauksia myös koulutus- ja työurien näkökulmasta. Lue Turun Sanomien artikkeli tästä ja samaan aiheeseen liittyvä Aamulehden artikkeli tästä.

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon