Wauhti-maskotti on valittu!
Voittajapiirroksen valinta oli vaikeaa, sillä saimme suuren määrän NIIN upeita ja wauhdikkaita piirustuksia. Niistä ihan jokainen ansaitsisi oman, ihan oikean maskottihahmonsa. Tällä kertaa pystyimme kuitenkin valitsemaan Wauhti-maskotiksi vain yhden.

Kaikista saamistamme 134 teoksesta löytyi hienoa värimaailmaa, erikoisia muotoja ja ennakkoluulotonta asennetta. Näiden lisäksi raatimme lähti hakemaan kuvaa, joka puhuttelee ja ilmentää WAUn arvoja ja wauhdikkuutta, huokuu positiivisuutta ja on moni-ilmeinen sekä maskottikäyttöön soveltuva.

Voittajaksi valikoitui tiukassa kisassa Wauhti-mustekala, jonka on piirtänyt Elmer Bergkull Maalahdelta. Elmerin mukaan Wauhti liikkuu paljon ja aina vauhdilla. Wauhti on kaikkien lasten kaveri ja se pystyy halaamaan ainakin kolmea kaveria kerralla, kun sillä on niin monta kättä.Maskottiraadin jäsen, WAUhtitiimiläinen ja kuvataiteilija Manuela Bosco kuvaili Elmerin teosta näin: ”Työ on kiinnostava, moniulotteinen ja siinä oli vauhdin ja monimuotoisen liikkeen ulottuvuuksia. Värit ovat aina tärkeitä, eikä niitä ole tässä työssä säästelty.”

Maskottiraadin jäsen, markkinointiviestinnän suunnittelija ja strategi, WAUn visuaalisen ilmeen isä Markus Nieminen kertoi Elmerin piirroksesta seuraavaa: ”Työ on moniulotteinen ja se taipuu erittäin hyvin kolmiulotteisen maskotin luomiseen. Piirustus on hieno esimerkki siitä miten liikkumisen iloa ja riemua voidaan kuvata visuaalisesti.”

TOP10-luokkaan raati valitsi teokset, jotka ovat piirtäneet Elmo Espoosta, Lotta Rovaniemeltä, Venny Espoosta, Enna Kangasalta, Lucia Mustasaaresta, Marissa Vantaalta, Iris Espoosta, Ellen Espoosta, Matilde Espoosta ja Jimi Espoosta. Paljon onnea!

Lähetämme Elmerille onnittelut ja palkitsemme hänet tukijamme Amer Sportsin lahjoittamalla Arc’teryxin repulla ja HopLop-lippupaketilla. Lippupaketit lähtevät myös TOP10-piirustusten tekijöille, ja arvomme lisäksi niitä muutaman myös muiden kisaan osallistuneiden kesken. Julkistamme kaikki meille lähetetyt piirustukset kevään kuluessa WAUn somekanavien kautta.

Ihan valtavan paljon kiitoksia kaikille lapsille piirustuksista, oli upeaa että lähditte niin suurella joukolla mukaan! Aikuisille kiitos siitä että toimititte ne meille perille, ja maskottiraatilaisille Elina Anttonen, Manuela Bosco ja Markus Nieminen halauskiitos avustanne! Kokoontumistiloista ja maukkaasta tarjoilusta kiitämme yhteistyökumppaniamme Nooa Säästöpankkia.

Elina alkaa pian valmistaa Wauhtia ja laitamme tästäkin kuvia näytille!

Koko perheen WAUhtipäivät Raaseporissa, Tuusulassa ja Vantaalla
9.2. järjestettiin Österbyn koululla Raaseporissa WAUhtipäivä, johon oppilaskunta oli suunnitellut ohjelmaksi gorillahippaa, kaupunkisotaa ja luistelua koulun ulkokentällä.

Luistelijoiden määrää rajoitti hieman jään kunto, mutta sisällä riitti vipinää! Kolmasluokkalaisten vanhemmat pitivät kahvilaa. Tapahtumaan osallistui 75 henkeä. Oli todella antoisaa järjestää tapahtuma, ja osallistujat näyttivät nauttivan leikeistä ja yhteisöllisyydestä täysillä. Kiitos ja WAU!

Wau mikä WAUhtipäivä Maauunin ja Kiirunatien päiväkodeissa Vantaalla 13.2. Yli 100 osanottajaa, lapsia perheineen. Sää suosi ja vipinää riitti!

Tuusulan Kellokosken koululla vietettiin WAUhtipäivää 21.2. 5. luokan oppilaat vastasivat yhdessä meidän liikuntakoordinaattorin kanssa WAUhdikkaan päivän suunnittelusta ja toteutuksesta. Paljon kivaa tekemistä jokaisen makuun.

Kiinnostuitko WAUhtipäivästä? Lisätietoja saat Juho Tukialta (etunimi.sukunimi at wau-ry.net).

Terveisiä hiihtolomaleireiltä
Hiihtolomaviikot on jo vietetty maamme eteläisimmissä osissa ja samalla käynnistyivät myös WAUn hiihtolomaleirit. Liikunnallisia leiripäiviä kaikille WAU! -leireille!

Liito-seminaari
WAUn Anu ja Jerri olivat mukana helmikuun alussa järjestetyillä liikunnan ja terveystiedon opettajien opintopäivillä esittelemässä toimintaamme. Mukana heillä oli myös päiväkoti-ikäisille suunnatun, painotuoreen MiniWAU -paketin leikki- ja aktivointikortteja, joita tässä seminaarissa käytettiin lätkimisleikkiin.

Korteista suuren suuret kiitokset Dynamo & Son, Agnieszka Wajda-Hänninen sekä Markus Nieminen.

Tärkeitä tukijoita
WAUn toiminta on mahdollista vain tukijoidemme avustuksella. Nyt mukaan ovat lähteneet Karamzinin koti ja koulu ry (Espoo), Lions Club Vantaa / Koivukylä sekä Martinlaakson koulun vanhempainyhdistys (Vantaa). Kiitos!

Avoimia työpaikkoja
Haemme nyt liikunnanohjaajia Iisalmeen, Kuopioon ja Lahteen. Tule mukaan! Lisätiedot näet täältä.

Leikki – keskeistä lapselle
WAUn Anu kirjoitti Leikkipäivä-verkostoon, miten me WAUssa edistämme leikkiä ja miksi leikki on meillä niin tärkeässä roolissa. ”Tässä tapahtuu kaikki se, mihin me ohjaajina ja WAUssa pyrimme: osallisuus, ilo ja riemu, liikunta, yhdessäolo ja hiki, mielikuvitus ja luovuus.” Lue juttu tästä.

Pihapelit ja -leikit tärkeitä
Kalevassa kirjoitetaan lasten tarvitseman liikkeen määrästä, joka viimeisimpien tutkimusten mukaan on kolme tuntia päivässä. Artikkelissa kerrotaan myös miten teknologian voi valjastaa tässäkin asiassa hyötykäyttöön ja miten vanhempien esimerkki vaikuttaa lapsiin.

Liikkuva koulu -ohjelma mullistanut opetuksen Sastamalassa
Opiskeluun pystyy paremmin keskittymään, kun välillä liikkuu, toteaa kolmasluokkalainen Viola Sastamalasta. Kaikki Sastamalan perusopetuksen koulut ovat mukana Liikkuva koulu -hankkeessa. Kaikkiin koululuokkiin on tarkoitus hankkia paketti, joka sisältää leuanvetotangon, askeltikkaat, jumppapallon, voimistelurenkaat, istuintyynyn ja jumppakuminauhan, ja kouluille hankitaan myös kiipeilyseinät. Tavoite on saada oppitunneille lisää toiminnallisuutta ja vähemmän passiivisuutta, mutta säilyttää oppiminen kuitenkin kaiken keskiössä. Lue Aamulehden juttu täältä.