Pääsiäisen aikataulupoikkeamat
WAU! -kerhoja ei järjestetä pitkäperjantaina 30.3. eikä 2. pääsiäispäivänä, maanantaina 2.4. Muistathan tarkistaa oman kerhosi mahdolliset poikkeusaikataulut kerhosivuiltamme. Saat lisätietoa myös alueellisilta liikuntakoordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

Kesän leiritoiminta
WAU järjestää hauskaa, liikunnallista toimintaa myös koulujen loma-aikoina. Ilmoittautumislinkit Espoon, Kangasalan, Keravan, Lohjan, Maalahden, Mustasaaren, Salon ja Vantaan leireille on jo avattu ja avaamme loput linkit heti kun saamme viimeisetkin leirien paikkoihin ym. asioihin liittyvät tiedot varmistettua. Täältä pääset tutustumaan tarjontaan ja ilmoittautumaan mukaan kesän hauskimpiin päiviin!

Kymmenvuotisjuhlamme merkeissä
WAU ry:n toiminnan rahoitus on joustava ja toimiva yhdistelmä yksityistä ja julkista. Rahaa tarvitaan, jotta voimme taata sen, että WAUn toiminta on osallistujille maksutonta. Virpi Sarasvuo ja Eero Heikkinen ovat WAUn mukana hienon asian ja kymmenvuotisen taipaleemme merkeissä – tästä pian lisää!

Liikkuen läpi elämän -seminaari
WAU ry osallistui terveyttä sekä hyvinvointia edistävien ohjelmien yhteisseminaariin Jyväskylässä 20.-21.3.2018. Loppuunmyytyyn seminaarin osallistui peräti 1 300 henkeä, joita kaikkia yhdisti kiinnostus liikuntaa ja hyvinvointia kohtaan.

Tämänvuotinen seminaari oli ensimmäinen, joka yhdisti kaikki neljä isoa valtakunnallista liikuntaa edistävää ohjelmaa: Ilo kasvaa liikkuen, Liikkuva koulu, Kunnossa kaiken ikää ja Voimaa vanhuuteen. Mukana järjestelyissä olivat myös Keski-Suomen liikunta ja Jyväskylän kaupunki. Yhteiselle seminaarille on selkeästi ollut tilausta, sillä nyt jokaisen oli mahdollista vierailla muidenkin ohjelmien mielenkiintoisissa työpajoissa sekä luennoilla ja verkostoitua yli rajojen. Oli virkistävää vaihtelua ja opettavaista tutustua yli ikärajojen siihen miten mikäkin asia on hoidettu, ja ideoita lenteli ilmassa solkenaan.

WAUlla oli näyttelyosastolla oma pisteensä, jossa esiteltiin yleisesti WAUn toimintaa ja erityisesti WAUn koulutuksia, miniWAUta sekä kerho- ja loma- ajan toimintaamme. Leikkisä miniWAUn läiskintäpeli keräsi huomiota ja ihmisiä pisteellemme. Tavoitteenamme olikin ensisijaisesti levittää ihmisille tietoa WAUn monipuolisesta toiminnasta ja siinä onnistuimme.  Ensi vuonna olemme jälleen mukana. Tästä linkistä saat lisätietoa seminaarista ja sen monipuolisesta ohjelmasta.

Kuulumisia Osallistava ja liikunnallinen teatteri -hankeryhmältä
WAU ry on mukana usean toimijan ja Diakonissalaitoksen hallinnoimassa hankkeessa Osallistava ja liikunnallinen teatteri, jonka päätavoitteena on lisätä nuorten osaamista ja osallisuutta yhteiskunnassa esittävän taiteen sekä liikunnan menetelmin. Lisätietoa hankkeesta löydät WAUn nettisivuilta sekä osoitteesta ilmaiseitseasi.fi.

Marraskuussa 2016 alkanut hanke on ollut iso ponnistus osalle WAU ry:n henkilöstöä. Hanke on nyt ajallisesti puolivälissä ja sen on tarkoitus päättyä keväällä 2019.

Osallistava ja liikunnallinen teatteri, eli tuttavallisemmin OLT -hanke on ollut monella tavoin mielenkiintoinen ja haasteellinen kokonaisuus. Tärkeintä antia ovat olleet moniammatillinen työskentely ja sen opettelu muiden eri ammattikuntatahojen ja hankkeen kohderyhmänä olevien nuorten kanssa. Se, että nuoria todella näiden ryhmien avulla autetaan on tärkeä kantava ja yhteinen ajatus kaikilla toimijoilla. Yhteiset harjoitteet, joissa yhdistetään liikunta ja ilmaisutaito ovat kehittyneet ja jalostuneet matkan varrella, ja myös joustavuus soveltaa harjoitteita ja kehittää aivan uusia eri ryhmien tarpeisiin on lisääntynyt.

Hanke alkoi päästä kunnolla vauhtiin noin vuosi sitten, jolloin saimme toiminnan alkuun pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Rovaniemellä. Tällä hetkellä ryhmiä toimii jokaisella sovitulla paikkakunnalla. Nuoria on tarkoitus tavoittaa yhteensä noin tuhat tämän hankkeen puitteissa, joten tekemistä riittää.  

Tällä hetkellä Rovaniemellä on TE-keskuksen asiakkaille Eduron kanssa yhteistyössä toimiva uravalmennusryhmä ja Lapin Koulutuskeskus REDUn Telma- ja Valma-ryhmät, jotka ovat ammatilliseen peruskoulutukseen sekä itsenäiseen elämiseen valmentavia ryhmiä.

Pääkaupunkiseudulla ryhmiä järjestetään mm. Naulakallion koululla, Loisto Setlementin tiloissa, Puistolan peruskoululla, Stadin ammattikoululla ja Espoon tyttöjen talolla. Osa ryhmistä on vapaa-ajan ryhmiä, joihin ovat tervetulleita kaikki 15-25 -vuotiaat nuoret, toiset ryhmät taas rajatumpia.

Oulussa on ollut hankkeen ryhmiä tänä keväänä kaupungin Pajakeskuksella sekä Rajakylän koululla. Uusia ryhmiä ollaan vielä perustamassa yhteistyössä Puokkarin Nuokkarin sekä Poikien ja Tyttöjen talojen kanssa.

OLT-hankkeen ideana on siis tutustuttaa teatteriin, sirkukseen ja eri liikuntamuotoihin nuoria, jotka eivät niiden pariin muutoin hakeutuisi, luoda uusia harjoitteita joissa liikunta ja teatteri kulkevat käsi kädessä. Nuoret saavat äänensä kuuluviin myös ohjauskertoja suunniteltaessa, mikä osallistaa heitä entistä enemmän mukaan toimintaan. Tarkoituksena ei ole koulia nuorista alojen ammattilaisia, vaan tarjota heille onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa heidän keskinäistä yhteisöllisyyttään ja itseluottamustaan.

Tärkeitä tukijoita
WAUn toiminta on mahdollista vain tukijoidemme avustuksella. Vinkkaisitko sinäkin eteenpäin hyvästä tukikohteesta?

Slimmit-hanketta ovat lähteneet tukemaan mm. Svenska kulturfonden, Sophie von Julins stiftelse ja Raaseporin kaupunki.

Urlus-Säätiö tukee WAUn välituntitoimintaa ja Stiftelsen 7:nde Mars Fonden sairaalakouluissa järjestämäämme kerhotoimintaa. Stiftelsen Tre Smeder tukee Helsingin WAU! -kerhotoimintaa ja Aktiastiftelsen i Esbo-Grankulla Espoon ja Kauniaisten WAU! – kerhotoimintaan, stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr valtakunnallista perustoimintaa.

200-klubin kautta mukaan ovat paikallistukijoiksi lähteneet Avo-Met (Alaveteli), Kauneushoitola Sinin Lähde (Espoo), Niskan Puutarha (Rovaniemi), Storängens Hem och Skola r.f. (Espoo) , Tara-Element (Alaveteli) sekä Lions Club Espoo Suvituuli peräti seitsemän WAU! -kerhon tukijaksi. Kaikki lukuvuoden 2017-2018 200-klubilaiset näet täältä.

Lisäksi arvoimme Helsinki Seagullsien lahjoittamia vapaalippuja koripallo-otteluun WAUn Facebook-sivulla.

Suuret kiitokset kaikille!

Säästöpankkien Hyviä tekoja -paikallisäänestys netissä
Paikallliset Säästöpankit ympäri Suomen ovat jakaneet jo Säästöpankkien alkutaipaleelta lähtien voittovarojaan lähialueidensa tukea tarvitseviin kohteisiin. Lahjoituskohteiden äänestys on käynnissä 15.4. asti, ja WAU on mukana seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Eura, Helsinki, Hollola, Kangasala, Kirkkonummi, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Loimaa, Mikkeli, Mustasaari, Orimattila, Oulu, Padasjoki, Porvoo, Raahe, Raasepori, Rovaniemi, Tampere, Tuusula, Uusikaupunki, Vantaa, Vihti ja Vöyri.

Olisimme hyvin iloisia ja kiitollisia kaikista lasten ja nuorten maksuttoman liikuntaharrastuksen hyväksi WAU ry:lle annetuista äänistä. Käythän antamassa äänesi, voit äänestää niin montaa ehdotusta kuin haluat. Kiitos!

WAUn kautta aikuisetkin liikkeelle
WAU tarjoaa myös aikuisille liikuntapalveluita. Palvelut ovat maksullisia, ja niiden tuotot käytetään lasten ja nuorten maksuttomien WAU! -kerhojen mahdollistamiseen. Keväälle ja kesälle on tarjolla kahvakuulaa, syvävenyttelyä sekä oman kehon painolla suoritettava toiminnallista harjoittelua. Lue täältä lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Tällä hetkellä kyseistä toimintaa on Espoossa, mutta pyrimme laajentamaan tarjontaa kysynnän mukaan. Kerro meille toiveesi ja vinkkisi!

Liikuntapalveluita myös yrityksille
Yhtenä varainhankintakeinonaan WAU ry tuottaa liikuntapalveluita myös yrityksille. Tarjoamme runsaasti erilaisia liikuntavaihtoehtoja, joiden esittelyt löydät nettisivuiltamme. WAUn toimintaa liikuntapalveluiden kautta tukevat nyt mm. Aditro, Congrid, Finlandia-talo, Kovasolution, MPS-yhtiöt, Suomen Sokeri, Suomen Urheiluhierontakeskus ja Swissport.

Kun hankit liikuntapalvelut kauttamme, lahjoitat lapsille maksuttoman harrastuksen samalla kun pidät henkilöstöstäsi huolta. Mikäli sinä tai edustamasi yritys kaipaa laadukasta ja merkityksellistä liikuntapalvelua, ole rohkeasti yhteydessä!

Toimintakertomus 2017 ja toimintasuunnitelma 2018
WAUn vuoden 2017 toimintakertomus on valmistunut ja se, samoin kuin vuoden 2018 toimintasuunnitelma on luettavissa materiaalipankissa nettisivuillamme. Samasta paikasta löydät myös paljon muuta hyödyllistä tietoa, tutkimuksia ja suosituksia.

Avoimia työpaikkoja
Haemme liikunnanohjaajia ja ohjaajien sijaisia WAU! -kerhoihin Iisalmeen, Kuopioon ja Lahteen. Katso TE-palveluiden sivuilta lisätiedot ja lähetä hakemuksesi pian!

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon