Kevään viimeiset kerhot ja kesän leiritoiminta
WAU! -kerhot ovat jääneet kesälomalle koulujen lukuvuoden päätyttyä. Tänä kesänä WAU! -leirejä järjestetään Espoossa, Eurassa, Kangasalla, Keravalla, Kuopiossa, Lahdessa, Lohjalla, Maalahdessa, Mustasaaressa, Oulussa, Raaseporissa, Rovaniemellä, Salossa, Vaasassa ja Vantaalla. Täältä pääset tutustumaan tarjontaan ja ilmoittautumaan mukaan kesän hauskimpiin päiviin!

Syksyllä WAU! -kerhot jatkuvat jälleen koulujen alkamisen myötä. Tarkistathan oman kerhosi aikataulut kerhosivuiltamme. Lisätietoja saat tarvittaessa myös liikuntakoordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löytyvät täältä.

WAU 10 vuotta
Vuosi 2018 on WAU ry:n kymmenes toimintavuosi. Tavoittelemme juhlan kunniaksi miljoonan liikutetun tunnin rajan rikkomista, ja tuntien kertymistä pääset seuraamaan WAUn nettisivuilta. Rullaile etusivulla hieman alaspäin, niin saat laskurit näkyviin.

Järjestämme juhlavuoden tiimoilta myös erilaisia tapahtumia ja varainhankintaan liittyviä tempauksia, joista voit lukea tältä sivulta sekä WAUn somekanavista. Tule mukaan juhlistamaan saavutuksiamme ja kerro muillekin!

Avoimet ovet WAU! -kerhoissa 3.-9.5.2018
Vietimme monien järjestöjen yhteistä liikunnan tehoviikkoa toukokuun alussa yhteisellä  teemalla “eri-ikäisten yhdessä liikkuminen”. Me WAUlla innostuimme teemasta ja toteutimme tätä niin, että kaikissa noin 400 WAU! -kerhossa ympäri Suomen järjestettiin viikon aikana avoimet ovet, jonne kerholaiset saivat kutsua itselleen läheisiä ihmisiä. Kerholaiset olivat yhdessä ohjaajansa kanssa suunnitelleet tämän erityisen kerhokerran vieraat huomioiden.

Samalla kisailtiin kerhojen välillä siitä, missä saadaan aikaiseksi suurin ikäluku kaikkien kerhoon osallistuneiden ikään yhteen laskien. Jokainen kerho osallistui kilpailuumme, jossa  pääpalkintona oli voittajakerholle kauden päättäjäiskerhokerta HopLopissa.

Avointen ovien kerhoihimme osallistui paljon vanhempia, isovanhempia, sisaruksia, kummeja ja muita läheisiä ihmisiä; yhteinen ja lämmin kiitos lähtee osallistujille siitä, että tulitte mukaan!

Voiton vei Lahdessa toimiva Svenska skolan, jonka voittoluku (ja myös tuomariston hyväksymä) ikäluku oli 503! Kerhoa ohjaa alueen koordinaattori Vili Eskola. Kerho on 1.-3. -luokkalaisille ja kerholaisia on käynyt säännöllisesti viikoittain 20-25. Avointen ovien kerralla heitä oli mukana 23. Vierailijoita oli mukana menossa kymmenkunta ja lisäksi vielä koulun esikoululaisia tutustumassa. WAU! -kerho on toiminut Lahden Svenska skolanissa jo vuodesta 2013.

Lapset kertoivat, että Vili on aivan mahtava ohjaaja, ja parhaita ja useimmin leikittyjä leikkejä ovat kalasoppa, piilohippa, hirvenmetsästys ja jäätelöauto. Vilin mukaan ison ja vauhdikkaan kerhoporukan kanssa on yhdessä touhuten riittänyt meteliä, melskettä, liikettä ja vipinää koko lukuvuoden ajan. Voimme hyvin tämän uskoa. Onnittelut vielä!  

Kunniamaininta lähtee myös Purmo skolan WAU! -kerholle, missä kerholaiset olivat kovasti yrittäneet ja melkein puolet lapsista toivat läheisensä mukaan kerhoon!

Raahessa Lampinsaaren pienessä kyläkoulussa kerholaiset kutsuivat kerhoonsa opettajia ja koulun muita oppilaita. Pienten ja isojen oppilaiden kerhojen yhteisluvuksi saatii huikea 598. Vaikka kisassa ei palkintoa tullutkaan, niin iloa saatiin yhteisistä leikeistä isojen, pienien ja opejen kesken!

Lahden Svenska skolanin kerho pääsee siis viettämään hauskaa kerhokauden päättymiskertaa kesäkuun alussa Lahden Renkomäen HopLopiin. Kiitämme HopLopia tästä lapsia suuresti innostavasta palkinnosta!

Haemme liikuntakoordinaattoria Vaasaan
Liikuntakoordinaattorin työtehtäviin kuuluu WAU! -kerhojen ja muun toiminnan järjestäminen ja organisointi, raportointi, budjetointi sekä kerhojen ohjaus. Koordinaattorilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan työnkuvaansa.

Etsimme positiivista henkilöä, jolle lasten ja nuorten hyvinvointi on tärkeää. Lisätietoja ilmoituksessa, odotamme hakemustasi! Haku päättyy 14.6.2018.

Wauhti-maskotti ensiesiintymisessään Lasten Espoo -tapahtumassa
Kauppakeskus Sellon alueella järjestetettiin koko perheen Lasten Espoo -ilmaistapahtuma lauantaina 12.5. klo 10-16. WAUn Marco ja Wauhti-maskotti olivat paikalla leikittämässä ja liikuttamassa osallistujia.

WAUn kehityspäivät 28.-30.5.2018
WAUn päätoimiset työntekijät kokoontuvat kahdesti vuodessa sisäisille kehityspäiville. Tänä keväänä käsittelemme mm. toimintamme vaikuttavuutta, positiivisuutta, lasten liikunnan ilon lisäämistä, yritysyhteistyötä, harrastusten merkitystä ja suunnittelemme WAUn synttäreitä, syksyn kerhokuvioita, hankkeita ja paljon paljon muuta.

Pajulahden liikuntakeskuksen tilat WAU ry:n kehityspäiville mahdollisti Urheiluopistosäätiö. Suurkiitokset!

WAU mukana Snellmanin Onnen kesä -kampanjassa
Snellman lahjoittaa kesällä jokaisesta Onnen kesä -tunnuksella myydystä tuotteesta kaksi senttiä suomalaisten lasten hyväksi. Tavoitteena on kerätä noin 50 000 euron potti jaettavaksi tasan neljän suomalaisen hyväntekeväisyysjärjestön kesken.

Yhteistyökumppaneiksi on valittu neljä lasten kanssa työtä tekevää suomalaista järjestöä; Hope ry, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Project Liv rf ja WAU ry, jotka ohjaavat tuen oikeisiin kohteisiin. Tavoitteen rahallista edistymistä voi seurata osoitteessa https://www.snellman.fi/fi/onnen-kesa-kuuluu-kaikille.

Osta taidetta ja lahjoita lapselle maksuton liikuntaharrastus!
WAU ry myy Virpi Sarasvuon meille lahjoittamia kauniita grafiikkavedoksia. Ostamalla taideteoksen tuet samalla lasten maksuttomia liikuntakerhoja. Vedoksia on myynnissä 33 kpl ja niiden kappalehinta on 280 euroa.

Taiteilija Eero Heikkisen teokset ovat nimeltään “Huippu odottaa” ja “Uutta satoa”, ja ne tehtiin Virpi Sarasvuon (o.s. Kuitunen) hiihtouran tukemista varten. Teokset ovat kooltaan 41 x 47 cm. Lahjoitustilaisuudesta tehdyn videon pääset katsomaan tästä.

WAU ry:n rahoitus on toimiva yhdistelmä julkista ja yksityistä. Taulumyynnistä saatavat varat käytetään lasten ja nuorten maksuttoman liikuntaharrastuksen mahdollistamiseen kauttamme. Kiitämme Virpiä ja Eeroa lämpimästi!

Ystävälliset tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen wau10@wau-ry.net.

Harrastamisen laivaseminaari syyskuussa
Kiinnostavatko sinua lasten harrastukset ja niiden kehittäminen? Ilmoittaudu risteilylle 15.-17.9.2018. Laivaseminaarin järjestävät harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt Kehittämiskeskus Opinkirjo, Koululiikuntaliitto, Liikunnan aluejärjestöt, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Nuori Kirkko, Suomen 4H liitto, Suomen Olympiakomitea, Suomen Partiolaiset, Suomen Vanhempainliitto ja WAU ry.

Tapahtuma on suunnattu kaikille lasten harrastuskulttuurin kehittämisestä kiinnostuneille, kuten yhdistysten matalan kynnyksen harrastustoiminnan ja kerhojen ohjaajille ja toiminnan koordinoijille, kerhoista ja harrastustoiminnasta vastaaville opettajille, sekä paikallisille harrastustoiminnan kehittäjille. Lisätiedot ja seminaariohjelman näet täältä. Tervetuloa mukaan!

Yhteistyöverkoston tavoitteena on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä monialaisen yhteistyön avulla.

Tärkeitä tukijoita
WAUn rahoitus on toimiva yhdistelmä julkista ja yksityistä. Toimintamme tukemista ovat jatkaneet tai lähteneet uusina mukaan DOOG,  Sparbanksstiftelsen i Petalax,  Vörå Sparbanks Aktiastiftelse ja Walki Group. Meidät on myös äänestetty Säästöpankkien Hyviä tekoja -kampanjan tukipotin saajaksi usealla eri paikkakunnalla, kiitos kaikille WAUta äänestäneille!

Lämpimät kiitokset kaikille! Vinkkaisitko sinäkin eteenpäin hyvästä tukikohteesta?

WAU liikutti perheitä 100-vuotiaan Suomen Sokerin kesäpäivässä
Suomen Sokeri on tukenut WAU ry:n toimintaa jo useamman vuoden ajan, sillä myös heille lasten ja nuorten sekä perheiden yhdessä liikkuminen on tärkeätä.

WAU lähti mukaan perheiden liikuttajaksi Suomen Sokerin juhliessa satavuotiasta taivaltaan avointen ovien merkeissä 16.5. Kirkkonummella. Järjestimme ulkona yhteisleikkejä ja temppuradan, jossa pääsi mm. kokeilemaan tarkkuusheittoa sekä erilaisia ketteryyttä vaativia temppuja. Sisätiloissa tehtiin ohjaajan opastuksella sokerikuorintavoide, jonka tekijä sai itselleen mukaan. Sää suosi ja osallistujat viihtyivät – samoin me!

LionsClubit lasten asialla
Lions Club Espoo / Keskuksen ja Kauklahden alueen Palveleva Leijona -julkaisussa kerrottiin kattavasti WAUn valtakunnallisesta toiminnasta. Lisäksi tukijamme Lions Club Espoo / Keskus tarjosi Espoon Kirkkojärven koulun WAU! -kerholaisille kevään viimeiselle kerhokerralle minigolf-kierroksen sekä käynnin HopLop -puistoon. Lapset nauttivat kovasti, paljon kiitoksia!

Tukijoidemme joukossa on ilahduttava määrä muitakin Lions Clubeja. Kiitos kaikille!

Liikunta ja ruoka vaikuttavat lapsen koulumenestykseen
Ylen sivuilla kirjoitetaan Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistojen tekemistä tutkimuksista, jotka toisistaan tietämättä keskittyivät samoihin lapsiin. Toiset tutkivat lapsia liikunnan ja ravitsemuksen, toiset oppimisen ja motivaation näkökulmasta. Aineistot yhdistämällä saatiin tietoon uusia yhteyksiä elintapojen ja oppimistulosten välillä: monipuolinen liikkuminen, liian pitkään istumisen välttäminen, terveellisesti syöminen ja riittävästi nukkuminen on nyt tiettävästi yhdistetty myös oppimiseen.

Yläkoululaisten puhelimiin harrastuspassi
Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt hankkeen, jossa kaikille yläkoululaisille suunnitellaan uusi, valtakunnallinen Harrastuspassi. Tavoitteena on, että ensi vuonna nuori voisi ladata mobiilisovelluksena toimivan Harrastuspassin omaan älypuhelimeensa.

Harrastuspassin tarkoituksena on edistää mahdollisuuksien tasa-arvoa: harrastamisen lähtökohtana ovat nuorten omat kiinnostuksen kohteet ja ajankäyttö, eikä perheen taloudellinen tilanne saa aiheuttaa estettä nuoren harrastamiselle. Lue lisää Harrastuspassista täältä.

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon