Syksyn kerhotoiminta käynnistynyt
WAU! -kerhot ja liikunnalliset välitunnit ovat jälleen aloittaneet toimintansa koulujen syyslukukauden käynnistymisen myötä. Osalla paikkakunnista meillä on vielä toiminnan neuvottelut kesken, mutta kaikki kerhoilmoittautumislinkit avataan heti kun aikataulut ja muut asiat on saatu sovittua koulujen kanssa kohdilleen.

Tarkistathan oman kerhosi aikataulut kerhosivuiltamme. Lisätietoja saat tarvittaessa myös liikuntakoordinaattoreiltamme, joiden yhteystiedot löytyvät täältä. Tervetuloa mukaan uuteen lukuvuoteen!

Syyslomaleirit
Järjestämme kivaa, liikunnallista toimintaa myös koulujen loma-ajalla. Usealle leirille voivat osallistua koululaisten lisäksi myös esikouluikäiset. Tutustu tästä tarjontaan!

Uusia työntekijöitä
WAUn uusina liikuntakoordinaattoreina ovat aloittaneet Linda Isokoski ja Paula Niemi. Linda vastaa äitiyslomasijaisena Korsnäsin, Maalahden, Mustasaaren, Vaasan sekä Vöyrin toiminnasta, Paula vastaavasti Eurajoen, Laitilan ja Uudenkaupungin alueista. Lisäksi Faton Seferi on aloittanut Espoossa WAU ry:n oppisopimusopiskelijana. Tervetuloa mukaan joukkoon tekemään tärkeää työtä!

WAU 10 vuotta
Vuosi 2018 on WAU ry:n kymmenes toimintavuosi. Tavoittelemme juhlan kunniaksi miljoonan liikutetun tunnin rajan rikkomista, ja tuntien kertymistä pääset seuraamaan WAUn nettisivuilta. Rullaile etusivulla hieman alaspäin, niin saat laskurit näkyviin.  Järjestämme juhlavuoden tiimoilta myös erilaisia tapahtumia ja varainhankintaan liittyviä tempauksia, joista voit lukea tältä sivulta sekä WAUn somekanavista. Tule mukaan juhlistamaan saavutuksiamme ja kerro muillekin!

Harrastamisen ihanuus
WAU ry:n toiminnanjohtaja Rami Luomanpää toimii myös Lasten terveysfoorumin puheenjohtajana. Hän kirjoitti SOSTEn blogiin tekstin meitä lähellä olevasta asiasta eli lasten harrastamisesta, käy lukemassa!

Koulut avasivat ovensa harrastusjärjestöille
3.-9.9.2018 vastattiin lasten ja nuorten toiveeseen ja tarjotaan heille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa omilla kouluillaan. WAU oli mukana harrastusviikon puuhissa Espoossa, Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä, Salossa, Tuusulassa sekä Vantaalla.

Valtakunnallisessa ensimmäisessä tapahtumaviikossa olivat mukana Kehittämiskeskus Opinkirjo, Koululiikuntaliitto, Liikunnan aluejärjestöt, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Nuori Kirkko, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, Suomen 4H-liitto, Suomen Olympiakomitea, Suomen Partiolaiset, Suomen Vanhempainliitto ja WAU ry. Lue aiheesta lisää täältä.

Koulurauha julistettiin Vantaalla
22.8.2018 julistettiin valtakunnallinen koulurauha. Koulurauhatorilla WAUn lisäksi mukana olivat mm. Tanhupallo, Kalevauva.fi ja suojelijamme, tasavallan presidentti Sauli Niinistö videohaastattelussa. WAUn pisteessä testattiin hyppy- ja asentopisteiden lisäksi kivi-sakset-paperi -rataa. Kiitos kaikille meillä vierailleille!

Terveisiä Vaasan liikuntariehasta
Vaasan Botniahallissa järjestettiin syyskuun alussa tänä vuonna jo kymmenettä kertaa koko perheen maksuton liikuntarieha. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä harrastusmahdollisuuksia Vaasassa ja antaa kävijöille mahdollisuus kokeilla eri urheilulajeja ja liikuntamuotoja Botniahalliin rakennetuilla liikunta-alueilla. Mukana oli myös WAU, jonka pisteeltä löytyi temppurata ja yleisurheilupiste. Kiitos kaikille tuhansille meitä moikanneille, oli ilo olla mukana!

Amer Sports vaatettaa WAUn ohjaajat
Amer Sports on tukenut WAU ry:n toimintaa jo usean vuoden ajan lahjoittamalla liikunnanohjaajien tunnistamista helpottavat asut. Vuonna 2018 ohjaajat pukeutuvat mukaviin Wilsonin huppareihin. Joko sinä olet bongannut ohjaajamme tällaisessa?

Amer Sports on urheiluyhtiö, jonka valikoimaan kuuluu teknisesti edistyksellisiä urheiluvälineitä, jalkineita ja asusteita kansainvälisesti tunnetuilta brändeiltä: Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Peak Performance, Precor, Suunto ja Mavic.

”Amer Sports kannustaa mielellään lapsia ja nuoria liikkumaan ja ulkoilemaan. Liikunta, hyvinvointi ja ulkoileminen ovat myös yhtiön oman liiketoiminnan ytimessä.” toteaa Tea Lindfors, Manager, Corporate Responsibility and Communications.

Suurkiitos hienoista huppareista, näissä homma luistaa!

Attendo Hammaslääkäri jatkaa WAUn tukijoukoissa
Attendo Terveyspalvelut yhdistyy Suomen suurimpaan terveyspalveluyritykseen Terveystaloon vuoden 2018 loppuun mennessä. “Liikunta ja ulkoilu on parasta lääkettä terveeseen elämään. Visiomme on taistella yhdessä terveemmän elämän puolesta. On hienoa olla edistämässä nuorten ja lasten liikkumista.” Lari Christensen, liiketoimintajohtaja Attendo Hammaslääkäri

Suurkiitokset lahjoituksesta, yhteistyössä on voimaa!

Nooa Säästöpankki jeesaa WAUn toimintaa jatkossakin
Nooa Säästöpankki haluaa olla mukana WAUn toiminnassa myös lukuvuonna 2018-2019. Heidän tuellaan mahdollistetaan pääkaupunkiseudun WAU! -kerhoihin 1 650 tuntia liikunnallista kivaa tekemistä yhdessä kavereiden kanssa.

”Urbaani kyläpankkimme jeesaa mielellään pääkaupunkiseudun lasten liikkumista yhdessä WAU ry:n kanssa.  Paikallinen tukeminen Hyviä tekoja -lahjoituskohteiden kautta on oleellinen osa meidän Säästöpankkien toimintaa. Säästöpankkiiri-joukkomme toivottaa kaikille kerholaisille sekä heidän perheilleen oikein kivoja ja liikunnallisia hetkiä.” – Sanna Korkeamäki, yhteisöasiantuntija

WAU ja Hanken yhteistyöhön
WAU ry ja Svenska Handelshögskolan ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka polkaistaan käyntiin 20.9. järjestettävässä Hanken Network Day -tapahtumassa. Tavoitteenamme on näkyä opiskelijoiden suuntaan sekä hakea uusia kontakteja esim. työharjoittelijoiksi tai gradujen tekijöiksi.

WAU mukana Snellmanin Onnen kesä -kampanjassa
Snellman lahjoittaa kesällä jokaisesta Onnen kesä -tunnuksella myydystä tuotteesta kaksi senttiä suomalaisten lasten hyväksi. Tavoitteena on kerätä noin 50 000 euron potti jaettavaksi tasan neljän suomalaisen hyväntekeväisyysjärjestön kesken.

Yhteistyökumppaneiksi on valittu neljä lasten kanssa työtä tekevää suomalaista järjestöä; Hope ry, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Project Liv rf ja WAU ry, jotka ohjaavat tuen oikeisiin kohteisiin. Tavoitteen rahallista edistymistä voi seurata osoitteessa https://www.snellman.fi/fi/onnen-kesa-kuuluu-kaikille.

Osta taidetta ja lahjoita lapselle maksuton liikuntaharrastus!
WAU ry myy Virpi Sarasvuon meille lahjoittamia kauniita grafiikkavedoksia. Ostamalla taideteoksen tuet samalla lasten maksuttomia liikuntakerhoja. Taiteilija Eero Heikkisen teokset ovat nimeltään “Huippu odottaa” ja “Uutta satoa”, ja ne tehtiin Virpi Sarasvuon (o.s. Kuitunen) hiihtouran tukemista varten. Teokset ovat kooltaan 41 x 47 cm. Lahjoitustilaisuudesta tehdyn videon pääset katsomaan tästä.

WAU ry:n rahoitus on toimiva yhdistelmä julkista ja yksityistä. Taulumyynnistä saatavat varat käytetään lasten ja nuorten maksuttoman liikuntaharrastuksen mahdollistamiseen kauttamme. Kiitämme Virpiä ja Eeroa lämpimästi!

Ystävälliset tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen wau10@wau-ry.net.

WAUhtitiimin jäsenet voitokkaina
Parayleisurheilun EM-kisoissa urheillut Wauhtitiimimme jäsen Toni Piispanen kelasi 100 sekä 200 metrillä T51-luokassa EM-hopealle, ja Sandra Eriksson voitti Suomi-Ruotsi -maaottelussa 5 000 metrin juoksun. Lämpimät onnittelut!

Aikuisten LENTIS-koulu starttasi Mikkelissä
Mikkelissä on laitettu kirjaimellisesti hihat heilumaan kun WAU ry ja lentopalloseura Mikkelin Passarit yhdistivät voimansa ja pistivät pystyyn aikuisten LENTIS-koulun. Tätä lentopallokoulua varten haettiin Kunnossa kaiken ikää -hankerahaa ja sitä saatiin tälle vuodelle.

Koko homman idea on siinä, että aikaisempaa kokemusta ei lentopallosta tarvita, ja oli jopa edellytys, että kokemusta lajista ei juurikaan olisi. Ilmoittautuminen laitettiin auki ja ryhmässä oli nopeasti jo 19 nimeä. Ensimmäinen kerta pidettiin to 29.8. ja mukana oli 16 lentopalloilijaa.

Treeneissä harjoitellaan tekniikkaa alkeista lähtien erilaisten harjoitteiden avulla. Lisäksi harjoituskerrat sisältävät mm. lihaskuntoharjoitteita, pelailua ja kehon huoltoa. Treenaamme kuin mikä tahansa juniori- tai aikuisjoukkue oman taitotason mukaan. Pääasia on kuitenkin se, että pidetään hauskaa ja saadaan posket punaiseksi.

Erilaisille aikuisten harrasteryhmille, joihin ei vaadita lajista mitään kokemusta tuntuu olevan kysyntää ja on kiva huomata, että näitä aletaan järjestää lajissa kuin lajissa. Rohkeasti siis uusia harrastuksia kokeilemaan, kysele meiltä lisää niin me autamme parhaamme mukaan!

Reipasta syksyä,
Hanna Myyryläinen, WAU ry:n liikuntakoordinaattori

WAU järjestää ympäri Suomea yritysliikuntaa ja  tyhypäiviä/tyhyhetkiä
Järjestämme yrityksille säännöllistä liikuntaa ja myös kertaluontoisia tapahtumia. Yritys saa juuri heille räätälöidyn työhyvinvointi-/liikuntapaketin WAUn ammattilaisten ohjaamana, ja samalla he tukevat lasten ja nuorten maksuttomia WAU! -kerhoja.  

Liikuntapalveluiden kautta WAU! -kerhoja on pitkäaikaisesti tukenut mm. Kojamo, jonka henkilöstölle olemme järjestäneet mm. taukoliikuntaa ja juoksukouluja jo viiden vuoden ajan. Suomen Urheiluhierontakeskuksen työntekijöille olemme jo viisi vuotta järjestäneet  kesäpäivät Helsingissä.

”WAU ry on järjestänyt Suomen Urheiluhierontakeskukselle viimeiset viisi vuotta tyky-toimintaa, joissa aiheena on ollut mm. kesäolympialaiset sekä Amazing Race -tyyliset seikkailut Helsingin keskustassa. Olemme olleet äärimmäisen tyytyväisiä yhteistyöhön ja kesäpäivät ovatkin yksi odotetuimpia tapahtumia kalenterissamme joka vuosi. SUHK:lle on myös tärkeää olla mukana tukemassa ilmaisia liikuntakerhoja, jotta kaikilla nuorilla olisi mahdollisuus liikunnan riemuun.” -Jari Antikainen , toimitusjohtaja, Suomen Urheiluhierontakeskus

Kun hankit liikuntapalvelut kauttamme, lahjoitat lapselle maksuttoman harrastuksen! Lue lisää täältä.

Constin palloilla wauhtia
Consti Yhtiöt ja WAU viettävät molemmat 10-vuotisjuhlavuottaan. Kiitämme ikätoveria kivoista jalkapalloista, juomapulloista ja avainkaulanauhoista!

Koulupäivän aikaisen liikunnan merkityksestä
Ylen artikkelissa kirjoitetaan painavaa asiaa koulupäivän aikaisesta liikunnasta. ”Tutkimuksissa on selvinnyt, että liikunnan anatomiset vaikutukset ulottuvat aivoihin asti. Aivojen verenkierto ja hapensaanti paranevat. Liikunta edesauttaa oppimista tarkkaavaisuuden ja keskittymiskyvyn kehittymisen kautta. Vaikutuksia näkyy myös tiedonkäsittelyn ja muistitoimintojen parantumisen kautta.

Motoristen taitojen kehittymisen on todettu auttavan lapsia toimimaan monipuolisemmassa vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Liikunnan avulla myös ryhmätyötaidot voivat kehittyä.

Tämän kaiken lisäksi liikunta tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia tunteiden purkamiseen ja käsittelemiseen.”

Lasten hyvien puolien korostaminen kannattaa
Myönteinen kasvatusote ei tarkoita oppilaiden viihdyttämistä tai koulun viihteellistämistä, vaan sitä että koulussa on hyvä olla. Lue Ylen verkkosivuston juttu täältä.

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon