Syyslomaleirit
Vieläkö teillä pohditaan kivaa tekemistä syyslomalle? No, tässä yksi WAUhdikas esimerkki liikunnallisista WAU! -päiväleireistä. Leirejä meillä järjestetään Espoossa, Kangasalla, Keravalla, Kuopiossa, Lohjalla, Mikkelissä, Oulussa, Raahessa, Rovaniemellä ja Vantaalla! Löytyisikö listalta teidän perheenne koululaisille ja eskareille sopiva leiripaikka? Tutustu tästä tarjontaan!

WAU 10 vuotta
Vuosi 2018 on WAU ry:n kymmenes toimintavuosi. Tavoittelemme juhlan kunniaksi miljoonan liikutetun tunnin rajan rikkomista, ja tuntien kertymistä pääset seuraamaan WAUn nettisivuilta. Rullaile etusivulla hieman alaspäin, niin saat laskurit näkyviin.

Järjestämme juhlavuoden tiimoilta myös erilaisia tapahtumia ja varainhankintaan liittyviä tempauksia, joista voit lukea
tältä sivulta sekä WAUn somekanavista. Tule mukaan juhlistamaan saavutuksiamme ja kerro muillekin!

Hanken Network Day
WAU ry ja Svenska Handelshögskolan ovat solmineet yhteistyösopimuksenjossa tavoitteenamme on näkyä opiskelijoiden suuntaan sekä hakea uusia kontakteja esim. työharjoittelijoiksi tai gradujen tekijöiksi.

Yhteistyö polkaistiin käyntiin 20.9. Hanken Network Day -tapahtumassa Helsingissä. WAUn pisteellä vieraili päivän aikaan arviolta 60 opiskelijaa, ja kävimme hienoja keskusteluita lasten ja nuorten liikkumisen tärkeydestä, eri yhteistyömahdollisuuksista sekä opiskelijoiden arjesta. Arvoimme tilaisuuden jälkeen myös yhteystietojensa meille jättäneiden kesken Viking Linen lahjoittaman risteilylahjakortin.

Snellmanin Onnen kesä -kampanjasta hieno tuotto
Snellman lahjoitti kesällä jokaisesta Onnen kesä -tunnuksella myydystä tuotteesta kaksi senttiä suomalaisten lasten hyväksi. Tavoitteena oli kerätä noin 50 000 euron potti jaettavaksi tasan neljän suomalaisen hyväntekeväisyysjärjestön kesken. Keräys tuotti 42 000 euroa, minkä päälle Snellman lisäsi puuttuneet eurot. Suurkiitokset Snellmanille sekä kaikille kampanjaan osallistuneille!  Pääset katsomaan keräyksen päätyttyä julkaistun videon tästä.

Yhteistyökumppaneiksi valittiin neljä lasten kanssa työtä tekevää suomalaista järjestöä; Hope ry, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Project Liv rf ja WAU ry, jotka ohjaavat tuen oikeisiin kohteisiin.

Osta taidetta ja lahjoita lapselle maksuton liikuntaharrastus!
WAU ry myy Virpi Sarasvuon meille lahjoittamia kauniita grafiikkavedoksia. Ostamalla taideteoksen tuet samalla lasten maksuttomia liikuntakerhoja.

Taiteilija Eero Heikkisen teokset ovat nimeltään “Huippu odottaa” ja “Uutta satoa”, ja ne tehtiin Virpi Sarasvuon (o.s. Kuitunen) hiihtouran tukemista varten. Teokset ovat kooltaan 41 x 47 cm. Lahjoitustilaisuudesta tehdyn videon pääset katsomaan tästä.

WAU ry:n rahoitus on toimiva yhdistelmä julkista ja yksityistä. Taulumyynnistä saatavat varat käytetään lasten ja nuorten maksuttoman liikuntaharrastuksen mahdollistamiseen kauttamme. Kiitämme Virpiä ja Eeroa lämpimästi!

Ystävälliset tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen wau10@wau-ry.net.

Euroopan urheiluviikon tapahtumia
Euroopan urheiluviikon suuri osatapahtuma, School Action Day järjestettiin 25.9. Töölön Kisahallilla ympäristöineen Helsingissä 3.-9. -luokkalaisille ja paikalle saapui päivän mittaan tuhansia lapsia ja nuoria! WAUn pisteellä päästiin Minskun, Donnan, Mikaelin ja Anun opastamana pelaamaan lötköpötkösäbää ja pidä oma puoli puhtaana -leikkiä. Lajiliittoja, urheiluseuroja ja yhteistyökumppaneita oli mukana kaikkiaan yli 50 ja liikuntapisteitä lähes 60.

Salossa vietettiin 27.9. samassa hengessä Be Active -päivää. Meiningeissä mukana aurinkoisessa syyssäässä oli myös WAU ry ja koordinaattorimme Mikko.

Vaalitaan kiitoskulttuuria
Valtakunnallista Kodin ja Koulun Päivää vietettiin tänä vuonna 28.9. ja tällä kertaa päivän teemana oli kiitoskulttuuri. Tutkija ja Positiivinen CV -konseptin luoja Kaisa Vuorinen muistuttaa Kodin ja Koulun Päivän videolla myönteisen palautteen voimasta: ”Tarvitsemme 3-5 myönteistä kokemusta yhtä negatiivista kokemusta kohtaan. Pääset katsomaan videon tähän linkatun sivun alalaidasta.

Läpsypeliä Lappeenrannan kouluviestikarnevaaleilla
Vierailimme Lappeenrannan kouluviestikarnevaalien tapahtumatorilla 14.9. Hienosti saivat kärpäslätkät kyytiä WAUn läpsypelissä! Pelissä laitetaan maahan muistipelikorttien toinen pari kuvapuoli ylöspäin. Pelin ohjaaja näyttää kädestä yhden kortin kerrallaan, ja lätkällä on läiskäistävä sille vastinpari maasta. Se kenen kärpäslätkä on ensimmäisenä kuvan päällä saa parin itselleen. Kokeilkaas!

Lush lahjoittaa tuotteitaan
Olemme arponeet keväällä ja kesällä Lushin lahjoittamia tuoretta, käsintehtyä kosmetiikkaa WAUn Facebookissa pienten kisojen kautta. Viimeksi kyselimme veikkauksia putkeen mahtuvien kerholaisten määrästä. Oikean vastauksen näet täältä. Tulemme järjestämään vastaavia pikku arvontoja sosiaalisessa mediassa jatkossakin, joten kannattaa ottaa kanavat seurantaan!

Helsingin Messukeskus kannustaa lapsia liikkumaan
Messukeskus haluaa kannustaa kaikkia lapsia liikkumaan – myös talvella! WAU ry:n kymmenennen toimintavuoden kunniaksi Messukeskus lahjoittaa kaikille Etelä-Suomen WAU! -kerholaisille ilmaisen sisäänpääsyn GoExpo Winter -messuille 2.-4.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Messuilla lapset pääsevät tutustumaan ja kokeilemaan erilaisia lajeja ja välineitä. Lisäksi messuilta voi löytää itselleen talvisen harrastuksen tai virikkeitä vaikkapa perheen yhteiseen talvilomaan. Ja messupäivä on myös mukava liikunnallinen päivä mahtavassa ympäristössä.

Liput jaetaan seuraavien paikkakuntien ilmoittautuneille WAU! -kerholaisille lokakuun aikana:  Espoo, Helsinki, Hollola, Kerava, Kirkkonummi, Lahti, Lohja, Porvoo, Raasepori, Tuusula, Vantaa ja Vihti.