Kevään WAU! -kerhot käynnistyvät
WAU! -kerhot jatkuvat jälleen koulujen alkamisen myötä. Kannattaa tarkistaa oman kerhon aikataulut kerhosivuilta. Lisätietoja saat myös alueellisilta koordinattoreiltamme. Tervetuloa jälleen mukaan kivaan toimintaan!

WAU 10 vuotta
Vuosi 2018 oli WAU ry:n kymmenes toimintavuosi. Tavoittelimme juhlan kunniaksi miljoonan liikutetun tunnin rajan rikkomista, ja tämä hieno tasaluku saavutettiin 4.12.2018. Kiitos kaikille mukana olleille kuin myös uusille ystävillemme, tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa miljoonaa!

WAU10 -synttäreitä vietettiin Keravan Hoplopissa
Keravan Hoplop lähti mukaan WAU10 -juhlahumuun ja tarjosi maksuttoman sisäänpääsyn Tuusulan ja Keravan WAU! -kerholaisille 10.12.2018. Mukana oli 42 kerholaista, ja suosituin ohjelma synttäreillä oli ehdottomasti kuvasuunnistus. Kiitos Keravan HopLopille yhteistyöstä!

Tärkeitä tukijoita
Lämpimät kiitokset kaikille WAUn toimintaa joululahjoituksilla, tekstiviestilahjoituksilla, yritysliikuntaostoksilla ja hyväntekeväisyyshuutokaupassamme tehdyillä ostoksilla tukeneille! Saamme paljon hyvää aikaan jo pienilläkin lahjoituksilla.

Aikuisetkin liikkeelle
Tuliko tehtyä uudenvuodenlupauksia? Hieno homma, sillä WAU järjestää liikuntaa myös aikuisille! Mikä parasta, näillä tuotoilla pyöritämme lasten ilmaisia WAU! -kerhoja.

WAU laajentaa toimintaansa aikuisliikunnassa entisestään. Nyt ryhmiä on avoimena / käynnissä Espoossa, Vantaalla ja Mikkelissä, ja tulevan vuoden aikana toimintamme laajenee ainakin Kuopion, Oulun, Salon ja Tampereen seuduille. Kartoitamme tilannetta kevään aikana ja informoimme jatkosta somessa, nettisivuillamme ja kuukausitiedotteessa.

Voit käydä kertomassa toiveitasi aikuisliikunnasta omalla alueellasi jo nyt tämän lyhyen kyselyn kautta. Kiitos palautteestasi!

WAUn kehityspäivät
Päätoimiset työntekijämme kokoontuvat kahdesti vuodessa kehityspäiville. Tällaiset tapaamiset ovat tärkeitä, sillä muutamaa pientä vuokrahuonetta ja varastoa lukuun ottamatta WAUlla ei ole vakituisia toimitiloja, vaan teemme töitä kotoa käsin ja näemme toisiamme lähes ainoastaan videopalaverien kautta.

Joulukuussa vietimme Pajulahdessa kolme intensiivistä päivää, taukoliikuntaa unohtamatta. Päivien aiheita olivat vuosikatsauksen lisäksi WAUn aikuisliikunnan ja toimintamme osa-alueiden kehittäminen työpajojen kautta sekä tavoitteiden ja toimintasuunnitelmien työstäminen mittareineen.

Synttärikorttikampanja
Toteutimme WAUn synttäriviikolla viime marraskuussa koordinaattoreiden ja ohjaajien avustuksella synttärikorttikampanjan, jossa WAU! -kerholaiset saivat lähettää WAUlle 10v.  synttäritoivotuksen. Kortteihin kerholaiset kirjoittivat onnitteluiden lisäksi sen, mikä heidän mielestään WAU! -kerhossa on parasta. Saimme valtavasti ihania, hienoja ja vauhdikkaita kortteja, joissa useassa kerrottiin WAU! -kerhojen parhaiksi puoliksi leikit kavereiden kanssa, yhdessäolon ja hauskanpidon sekä se, että kerhoissa saadaan keksiä mitä tehdään. Näiden lisäksi mainittiin nimeltä myös monta suosikkileikkiä ja -peliä.

Kaikkien onnittelukortin lähettäneiden kerhojen kesken arvottiin kolme ilmaista HopLop-kerhokertaa. Tällä kertaa voitot menivät Vantaalle Kytöpuiston kouluun, Rovaniemelle Meltauksen kouluun ja Ouluun Pihlajakummun kouluun. Valtavan suuret kiitokset kerholaisille onnittelukorteista, onnittelut voittajille ja wauhdikkaita HopLop-kerhokertoja!

Tule meille töihin!
Haemme nyt Saloon liikunnanohjaajia ja sijaisia, lisätiedot TE-palveluiden sivuilta tai suoraan koordinaattoriltamme Mikolta sähköpostitse mikko.lehmijoki(at)wau-ry.net ja puhelimitse klo 8-16 numerosta 045 891 9210.

Lapset ja nuoret liikkujina – tutkimustuloksia ja kärkihankeraportointia
Valtion liikuntaneuvosto, opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö järjestävät 31.1.2019 maksuttoman tilaisuuden, jossa julkaistaan uusimmat LIITU-tutkimuksen ja MOVE! -mittausten tulokset sekä Liikkuva koulu -ohjelman kärkihankeraportti. Lisäksi tilaisuudessa palkitaan vuoden 2018 Liikkuva koulu. Linkin ennakkoilmoittautumiseen (25.1.2019 mennessä) ja tilaisuuden ohjelman löydät tältä sivulta. Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksenä.

Ulkona kuin lumiukko
Suomen Latu järjestää tulevana talvena viime vuonna suuren suosion saavuttaneen #ulkonakuinlumiukko-kampanjan. Viime vuonna tapahtumiin osallistui yli 50 000 henkilöä.

Kampanjan tärkeimpänä tavoitteena on saada ihmiset ulkoilemaan myös talvella. Mikä olisikaan mukavampi tapa ulkoilla koko perheen voimin kuin rakentaa ilosta ja positiivisuudesta viestiviä lumiukkoja?

Kampanjan tavoitteena on yhteisvoimin rakentaa talven aikana yli 10 000 lumiukkoa ja saada sitä kautta yli 70 000 ihmistä ulkoilemaan ja nauttimaan talvesta. #UlkonaKuinLumiukko -kampanja alkaa 2.2. ja päättyy 10.3. Kampanjasivuilta www.suomenlatu.fi/lumiukko löydät kampanja-aikana lumiukkolaskurin, lumiukkojen tilauspalvelun sekä monia muita tapoja osallistua kampanjaan.

MLL:n Leikkipankki ja Uuden Leikin Kilpailu
Leikki on keskeinen osa lapsen elämää ja luontainen tapa oppia. Sen avulla lapsi tutustuu ympäristöönsä ja opettelee uusia asioita. Leikin kautta lapset elävät vuorovaikutussuhteita, tunteita ja toimintatapoja. Tässä aikuisella on tärkeä rooli, opettaa lasta leikkimään ja kannustaa siihen.

Leikit yhteen paikkaan kokoava Leikkipankki toimii osoitteessa www.leikkipankki.fi ja sitä ylläpitää Mannerheimin Lastensuojeluliitto, MLL. Leikkipankista löytyy ideoita eri-ikäisille ja erilaisiin tilanteisiin. Vinkkejä voi etsiä esimerkiksi osallistujien iän, tarvittavan tilan tai leikkijöiden määrän mukaan. Nopeasti syntyviin tarpeisiin voi tehdä pikahaun leikin nimellä ja/tai rastittamalla hakuvaihtoehtoja. Leikin etsiminen onnistuu myös älypuhelimen avulla.

MLL järjesti syksyllä 2018 Uuden Leikin Kilpailun, jossa WAU lisäsi MLL:n Leikkipankkiin noin 100 uutta leikkiä. Nämä uudet leikit olivat suurimmaksi osaksi lasten itse keksimiä ja niitä on jalostettu yhdessä eteenpäin WAUn ohjaajien kanssa. Myös jatkossa kenellä tahansa on mahdollisuus lisätä omat suosikkinsa Leikkipankkiin, jonne sanallisen kuvailun lisäksi voi liittää leikkiohjeet myös kuvina ja videoina.

Kansainvälinen vertailu lasten ja nuorten liikkumisen tilanteesta julkaistu Australiassa
Australian Adelaidessa julkaistiin marraskuun 2018 lopulla kansainvälinen vertailu 49 maan lasten ja nuorten liikkumisen tilanteesta. Maiden edustajat kokoontuivat keskustelemaan tuloksista ja etsimään yhdessä ratkaisuja lasten ja nuorten liikkumisen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Suomen mallissa kansainvälistä huomiota saivat erityisesti Liikkuva koulu -toimintamalli, lasten ja nuorten osallisuus sekä vähän liikkuvien lasten ja nuorten hyvinvoinnin korostaminen.

Kansainvälisessä vertailussa Suomi pärjää varsin hyvin, vaikka lasten ja nuorten liikkumisen lisäämisessä ja paikallaanolon vähentämisessä on Suomessakin vielä paljon tehtävää. Ratkaisuja lasten ja nuorten liikkumisen ja hyvinvoinnin lisäämiseen etsitään nyt kaikkialla maailmassa.

Suomi saa parhaan arvosanan koulujen toiminnasta, yhdessä Portugalin ja Slovenian kanssa. Suomalaistutkimusten mukaan koulupäivän aikana tapahtuvalla liikkumisella on suuri merkitys erityisesti vähän liikkuvien lasten ja nuorten terveydelle ja hyvinvoinnille.

Eri maiden Tuloskorteissa on koottu yhteen olemassa oleva, uusin tutkimus lasten ja nuorten liikkumisen tilanteesta ja arvioitu liikunnan ja sen edistämisen osa-alueita kansainvälisen mallin mukaisesti. Suomessa erityisesti koulujen ja valtion panostus liikkumisen lisäämiseen, koulumatkojen aktiivinen kulkeminen, perheiden ja kavereiden tuki sekä omatoiminen liikunta ja leikki saavat kansainvälisesti vertailtuna hyviä arvosanoja. Lasten ja nuorten fyysinen kokonaisaktiivisuus sekä istuminen ja paikallaanolo ovat Suomessa kansainvälisen vertailun keskitasoa. Lisätietoja tutkimusjohtaja Tuija Tammelin, LIKES-tutkimuskeskus, tuija.tammelin@likes.fi sekä Lasten ja nuorten liikunta Suomessa – Tuloskortti 2018.

Harrastus ehkäisee syrjäytymistä
Kuinka teatteri-ilmaisu, sosiaalinen nuorisotyö, luova liike ja osallisuus kytkeytyvät toisiinsa? Hyvin ja tuloksellisesti, kertovat teatteri- ja liikunta-alan ammattilaiset. Ympäri Suomea järjestetään avoimia harrastusryhmiä ja valmennuksia nuorille sekä työpajoja ammattilaisille siitä, miten menetelmät siirtyvät vaikkapa luokkahuoneeseen. Lue täältä koordinaattorimme Tuomaksen haastattelu siitä, miten syrjäytymistä ehkäistään harrastuksen avulla.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

LAHJOITA 1€, lähetä tekstiviesti 1 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 5€, lähetä tekstiviesti 5 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 10€, lähetä tekstiviesti 10 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 20€, lähetä tekstiviesti 20 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 30€, lähetä tekstiviesti 30 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 40€, lähetä tekstiviesti 40 WAU numeroon 16588

Rahankeräyslupa RA/2018/929

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon