Hiihtolomaleirit
WAU järjestää koulujen loma-aikana leirejä ja liikunnallista päiväohjelmaa. Tutustu tästä hiihtoloman tarjontaan, kivaa puuhaa on luvassa Espoossa, Keravalla, Kuopiossa, Lohjalla, Mikkelissä, Mustasaaressa, Oulussa, Raahessa, Rovaniemellä, Uudessakaupungissa, Vantaalla ja Ylöjärvellä.

Lisätietoja saat myös alueellisilta koordinattoreiltamme. Tervetuloa mukaan kivaan toimintaan!

Vantaan Kytöpuiston koulun WAU! -kerholaiset HopLopissa
Toteutimme WAUn synttäriviikolla viime vuoden marraskuussa koordinaattoreiden ja ohjaajien avustuksella synttärikorttikampanjan, jossa WAU! -kerholaiset saivat lähettää WAUlle synttäritoivotuksen.

Kaikkien onnittelukortin lähettäneiden kerhojen kesken arvottiin kolme ilmaista HopLop-kerhokertaa ja saimme kivoja kuvia eräältä voittajakerhovierailulta, kun Vantaan Kytöpuiston koulun WAU! -kerholaiset päästettiin tositoimiin HopLopissa 28.1.

Kiitos Vantaan HopLopille yhteistyöstä, kaikilla oli hauskaa!

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry:n inkluusioseminaarissa
WAU ry:n toiminnanjohtaja Rami Luomanpää oli kutsuttuna puhumassa Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n Valtti-seminaarissa, jonka aihe oli “Miten harrastamisen rakenteet tukevat inkluusiota”. Pääset katsomaan seminaariesitykset ja tutustumaan taustamateriaaleihin tästä.

Liikkuva ja oppiva yhteisö huhtikuussa 2019 Tampereella
Myös WAU on paikalla Ilo kasvaa liikkuen-, Liikkuva koulu- ja Liikkuva opiskelu -ohjelmien yhteisseminaarissa Tampere-talolla 1.–2.4.2019. Valtakunnallisten ohjelmien tavoitteena on edistää liikunnallista toimintakulttuuria varhaiskasvatuksessa, peruskouluissa, toisella asteella ja korkeakouluissa. Järjestämme seminaarissa useita työpajoja ja olemme tavattavissa myös omalla esittelypisteellämme.

Seminaari on suunnattu varhaiskasvatuksen, koulujen, ammatillisten oppilaitosten, lukioiden ja korkeakoulujen henkilöstölle sekä ohjelmien yhteistyöverkostolle.

Kiitos kymmenestä vuodesta kaikille kerho-ohjaajillemme
WAUn työntekijät saivat postia toiminnanjohtajaltamme, ja laitamme tekstin myös tähän jotta se tavoittaisi mahdollisimman hyvin kaikki asianosaiset.

“Hei WAU! -ohjaaja,

Tällä päivämäärällä tasan kymmenen vuotta sitten WAUsta tuli rekisteröity yhdistys. Silloin siis yhdistyksemme säännöt hyväksyttiin ja pääsimme yhdistysrekisteriin. Tuolloin meillä oli visio edistää lasten hyvinvointia liikunnan avulla, mutta emme vielä tienneet, miten siinä onnistuisimme. Kymmenen vuotta myöhemmin olemme lisänneet lasten liikettä yli miljoona tuntia. Maksuttomia WAU! -kerhoja on pidetty yli 70 000 kertaa lähes 50 eri paikkakunnalla. Vuosien varrella toiminnassamme mukana on ollut kymmeniä tuhansia lapsia.

Näihin tavoitteisiin pääseminen ei ole ollut yksinkertaista, vaan siihen on vaadittu monen ihmisen työpanosta. Tärkeimpinä tekijöinä olette te ohjaajat, jotka kohtaatte hyvin erilaisia lapsiryhmiä erilaisissa olosuhteissa. Ilman teidän ammattitaitoista ja innostavaa otettanne emme olisi pystyneet tähän. Olette esimerkillänne ja toiminnallanne edistäneet tuhansien ja tuhansien lasten positiivista suhtautumista liikuntaa kohtaan.

Neljännes WAU! -kerhoissa käyvistä lapsista ei osallistu minkään urheiluseuran toimintaan. Heille tarjoamme viikoittaisen liikuntaharrastuksen, jota he eivät muualta ole löytäneet. Kerhokyselyiden mukaan lähes 30 prosentilla kerholaisista on erilaisia haasteita – keskittymishäiriöitä, motorisia haasteita, ylipainoa, oppimisvaikeuksia tai masentuneisuutta. Haasteista huolimatta te ohjaajat jaksatte kerrasta toiseen luoda hymyn lasten kasvoille. Joillekin lapsille WAU-ohjaajan kohtaaminen voi olla viikon tärkein aikuiskontakti. Olkaa avoimia lasten toiveille, ja uskaltakaa toteuttaa niitä mahdollisimman usein.

Haluan kiittää teitä kaikkia upeasta työstä lasten ja WAUn hyväksi ja toivottaa tsemppiä kevään kerhoihin!”

Tärkeitä tukijoita
Lions Club Espoo / City ja Mainingin vanhempainyhdistys ry tukevat WAUn toimintaa Espoossa. Kiitos!

Lämpimät kiitokset myös Myrskylän Säästöpankille Hyviä tekoja -lahjoituksesta ja kaikille meitä kyseisessä kampanjassa äänestäneille! Tule sinäkin mukaan, saamme paljon hyvää aikaan jo pienilläkin lahjoituksilla.

LIITU-tutkimus: Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu tarpeeksi
Vuonna 2018 toteutettu Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa -tutkimus (LIITU) julkaistiin 31.1.2019. Tutkimuksessa mitattiin paikallaanoloa, liikkumista ja unta liikemittareilla koko vuorokauden ajalta. Kyselyihin vastasi yli 7 000 lasta ja nuorta, ja liikemittarimittauksiin osallistui lähes 3 000 oppilasta.

Kyselyn perusteella liikkuvien lasten ja nuorten määrä on hieman kasvanut viimeisen neljän vuoden aikana, mutta liikkumisessa ei ole tapahtunut muutosta. Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaan, eli vähintään tunnin reippaasti tai rasittavasti joka päivä. Eniten osuuttaan liikkumisen estävänä tekijänä oli nostanut harrastusten kallis hinta. WAUn toiminnalle on siis jatkuva tilaus.

Helsingin Sanomat kirjoittaa LIITU- ja MOVE-tutkimuksista pitkässä artikkelissaan mm. että 16 % Suomen 11-15 -vuotiaista nuorista kokee terveytensä huonoksi tai vain kohtalaiseksi. “Suuri osa terveytensä ja henkisen hyvinvointinsa ongelmalliseksi kokevista lapsista harrastaa liikuntaa huomattavasti vähemmän kuin muut ikäisensä. Osa heistä liikkuu reippaasti tunnin päivässä enintään kahdesti viikossa, osa ei kertaakaan, kun taas aktiivisimpaan ryhmään kuuluvat harrastavat reipasta liikuntaa vähintään tunnin joka päivä.

Lisäksi LIITU-tutkimus kertoo, että vähiten liikkuvien lasten joukossa yksinäisyys on jopa kolme kertaa yleisempää kuin aktiivisesti liikkuvilla.

Henrik Dettmann: Miksi emme tee päätöstä, joka vapauttaa vanhemmat kuskausrumbasta, saa lapset liikkeelle ja säästää miljardeja euroja?
Niin, miksi emme? WAU on innostanut lapsia liikkeelle ilon kautta ilmaiseksi koulupäivän yhteydessä jo 10 vuoden ajan ja hyvin on mennyt!

Lue 10-vuotistilaisuudessammekin esiintyneen Henrik Dettmannin kolumni lasten liikkumisen tärkeydestä ja siitä, miten miljardisäästöjä tahkotaan.

Pääset katsomaan Henrikin WAUn 10-vuotistilaisuudessa pitämän puheen tästä.

Meidän projektissa ollaan nuorten asialla
WAU on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Nuorten Akatemian kanssa mukana uudessa projektissa, joka kehittää nuorten tekemää vapaaehtoistoimintaa.

Projektien tarkoituksena on opettaa nuorille esimerkiksi tiimityötä, budjetin tekoa, vaikuttamista, vuorovaikutustaitoja ja vahvistaa ajatusta nuorten omasta pystyvyydestä. Nuorten vapaaehtoistoiminnan projektit toteutetaan paikallisesti tai verkossa. Verkkovapaaehtoisuuden paikkana toimii MLL:n Nuortennetti.

Leikkipäivä-verkosto on avoin kaikille
WAU ry kuuluu leikistä ja sen edistämisestä kiinnostuneiden Leikkipäivä-verkostoon. Leikkipäivä-blogeissa ääneen pääsevät Leikkipäivä-verkoston toimijat, ja viimeisimmässä blogissa tiiminvetäjämme Anu Pikkarainen kirjoittaa WAUn toiminnasta. Lue teksti tästä.

***

LAHJOITA 1€, lähetä tekstiviesti 1 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 5€, lähetä tekstiviesti 5 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 10€, lähetä tekstiviesti 10 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 20€, lähetä tekstiviesti 20 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 30€, lähetä tekstiviesti 30 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 40€, lähetä tekstiviesti 40 WAU numeroon 16588

Rahankeräyslupa RA/2018/929

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon