Kesäleirit
WAU järjestää koulujen loma-aikana leirejä ja liikunnallista päiväohjelmaa.Kivaa puuhaa on luvassa jälleen kesälomalla ja Espoon, Kangasalan, Vantaan sekä Ylöjärven leiri-ilmoittautumiset on jo avattu. Muiden paikkakuntien osalta laitamme leiritiedot näkyviin nettisivuillemme heti kun saamme paikat ja ajankohdat varmistettua.

Lisätietoja saat myös alueellisilta koordinattoreiltamme. Tervetuloa mukaan kivaan toimintaan!

WAUn paikalliset Facebook-sivut avattu
Tiedottamisen parantamiseksi olemme avanneet WAU ry:lle myös paikallisia Facebook-ryhmiä, joilla kyseisen alueen koordinaattorit tiedottavat ennen kaikkea paikallisesta WAU-toiminnasta, ts. kerhoista, leireistä, aikuisliikunnasta ja tapahtumista. Näillä paikallissivuilla ei korvata WAUn pääasiallista Facebook-sivua, vaan halutaan tuoda paikallista toimintaa tutummaksi ja helpottaa yhteydenpitoa. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

WAU ry Espoo: https://www.facebook.com/groups/342412123282940/

WAU ry Etelä-Karjala ja Etelä-Savo: https://www.facebook.com/groups/1996225547353848/

WAU ry Helsinki: https://www.facebook.com/groups/2129144493806337/

WAU ry Kerava ja Tuusula: https://www.facebook.com/groups/317652028955196/

WAU ry Kuopio ja Siilinjärvi: https://www.facebook.com/groups/2264411553801075/

WAU ry Lappi: https://www.facebook.com/groups/380537666063512/

WAU ry Oulu ja Raahe: https://www.facebook.com/groups/386680718783603/

WAU ry Pirkanmaa: https://www.facebook.com/groups/2063875140394635/

WAU ry Vantaa:  https://www.facebook.com/groups/256391398616009/

Jollet löytänyt listalta omaa aluettasi, ei hätää, lisää on vielä tulossa.

Tervetuloa mukaan, Liminka!
WAU! -kerhotoimintaa järjestetään nyt noin 40 paikkakunnalla, ja uusimpana joukkoomme on liittynyt Liminka. Tervetuloa mukaan, Ojanperän koulu!

UEFA Foundation for Childrenin kautta kisailemaan
Kuten viime viikolla WAU! -kerholaisten huoltajille lähettämässämme sähköpostissa kirjoitimme, uusi tukijamme UEFA Foundation for Children on valinnut WAU ry:n mukaan 12 toimijan joukkoon maailmanlaajuiseen kilpailuun, jossa Adidas valmistaa lasten piirustusten perusteella jalkapalloja vuonna 2020 Portossa pelattavaan UEFAn Super Cup -finaaliin (USC). Tässä yksittäisessä pelissä kohtaavat edelliskauden Mestareiden liigan ja Eurooppaliigan voittajajoukkueet.

Vaikka tapahtuma on vasta ensi vuonna, tarvitaan kisaan osallistuvat piirustukset meille kuitenkin jo tällä viikolla (vko 10). Luethan seuraavat ohjeet tarkkaan:

1) Kisaan voivat osallistua WAUn toiminnassa mukana olevat 8-12 -vuotiaat lapset

2) Piirustus tehdään A4-kokoiselle valkoiselle viivattomalle ja ruuduttomalle paperille

3) Piirtää saa vain mustalla kynällä

4) Piirustuksen aihe on ”football scenery” (jokin jalkapalloiluun liittyvä tilanne)

5) Piirustuksen taakse kirjoitetaan lapsen nimi, ikä, WAU! -kerhon nimi sekä lapsen vastaus kysymykseen ”What does football represent for you?” (Mitä jalkapallo sinulle merkitsee / edustaa? Vastauksen voi halutessaan kirjoittaa myös suomeksi ja me käännämme sen sitten englanniksi.)

6) Piirustus jätetään postin kuljetettavaksi viimeistään perjantaina 8.3.

Otamme mielellämme vastaan myös valokuvia lapsista heidän piirtäessään. Meille lähetetyt kuvat saatetaan julkaista WAUn ja UEFA Foundation for Childrenin kanavissa ilman korvausta.

Piirustukset lähetetään viikon 10 aikana osoitteeseen

WAU ry
Katri Einamo
Sinimäentie 10 B
02630 Espoo

Valokuvat lähetetään sähköpostitse osoitteeseen katri.einamo@wau-ry.net josta saat myös tarvittaessa lisätietoja.

Kiitos ja ei muuta kuin piirtelemään! ⚽️

WAU ry:n ja Olympiakomitean yhteinen tavoite
Kerhoja kouluun: jokaiselle lapselle matalan kynnyksen mahdollisuus harrastamiseen!

Toteutus: Yhteinen tavoite tulevalla vaalikaudella valtion, kuntien ja järjestöjen kesken: jokaiselle lapselle harrastusmahdollisuus koulupäivän yhteyteen, kuten tällä vaalikaudella on ollut jaettuna tavoitteena tunti liikettä jokaiseen koulupäivään.

Valtio kokoaa liikuntakerhojen pirstaleisen rahoituksen ja lisää kerhotukea riittävästi kerhojen toteutukseen. Kunnat ja koulut sitoutuvat koulussa harrastamiseen, kuten kuluvalla vaalikaudella Liikkuvaan kouluun. Järjestöt ja yhdistykset tarjoavat laadukasta matalan kynnyksen toimintaa kouluissa.

Liikkuva ja oppiva yhteisö huhtikuussa 2019 Tampereella
Myös WAU on paikalla Ilo kasvaa liikkuen-, Liikkuva koulu- ja Liikkuva opiskelu -ohjelmien yhteisseminaarissa Tampere-talolla 1.–2.4.2019. Valtakunnallisten ohjelmien tavoitteena on edistää liikunnallista toimintakulttuuria varhaiskasvatuksessa, peruskouluissa, toisella asteella ja korkeakouluissa. Järjestämme seminaarissa useita työpajoja ja olemme tavattavissa myös omalla esittelypisteellämme.

Seminaari on suunnattu varhaiskasvatuksen, koulujen, ammatillisten oppilaitosten, lukioiden ja korkeakoulujen henkilöstölle sekä ohjelmien yhteistyöverkostolle.

OLT-hankkeen Tähdentekijä-esitys ja loppuseminaari
Osallistava ja liikunnallinen teatteri -hankkeen maksuton loppuseminaari järjestetään Kajaanissa 20.3.2019 ja Rovaniemellä nähdään hankkeen osana toteutettu Tähdentekijä-näytelmä. Näytelmän toteutuksesta vastaavat WAU ry, Rovaniemen Boffaajat ry ja Lapin Urheiluopisto, ja esityspäivät ovat 23.3., 29.3. ja 31.3. Vapaa pääsy, K-11. Seminaariin ilmoittautuminen 13.3. mennessä tästä: https://www.lyyti.fi/reg/rohkeuttatehda

Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus julkaistu
Valtion liikuntaneuvoston tutkimus lasten ja nuorten vapaa-ajasta julkaistiin 28.2.2019. Liikuntaneuvoston nettisivujen mukaan “Valtaosa lapsista ja nuorista kokee olevansa varsin tyytyväisiä elämäänsä. Nuoret ovat onnellisempia kuin kertaakaan viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Valtaosalla lapsista ja nuorista on myös jokin harrastus. Harrastavien lasten ja nuorten osuus on kasvanut vuosikymmenen alusta, mutta heikoksi koettu taloudellinen tilanne vaikuttaa edelleen merkittävästi lasten ja nuorten harrastamiseen. Myös kiusaaminen ja syrjintä on huolestuttavan yleistä liikuntaharrastamisessa.”

Liikunta on yhä lasten ja nuorten yleisin harrastus. Kyselyyn vastanneista 88 prosenttia kertoi harrastavansa jotain liikuntaa.

Pääset lukemaan tutkimuksen täältä.

Tärkeitä tukijoita
Paikallisesti WAUn toimintaa ovat lähteneet tukemaan seuraavat tahot: Kivimäen koulun vanhempainyhdistys (Vantaa), Lintulaakson koulun vanhemmat ry (Espoo), Lions Club Espoo / Keskus, Lions Club Helsinki / Vallila, Lions Club Lappeenranta, Lions Club Liminka / Kultasirkut, Lions Club Oulu, Lions Club Oulu / Hannat, Lions Club Oulu / Sarat,  Lions Club Raahe / Fantti, Lions Club Tuusula-Hyrylä sekä Lions Club Vantaa / Komeetat. Lämpimät kiitokset!

Haluamme myös nostaa esiin erityisin kiitoksin meitä jo useamman vuoden ajan tukeneen ohjelmistopalvelutalo Reasonin, joka auttaa meitä myös nettisivujemme kohentamisessa kevään ja kesän mittaan. Käykää tutustumassa!

Anna ääni lapselle
Anna ääni lapselle on lasten asioista kiinnostuneiden järjestöjen ja kansalaisten poliittisesti sitoutumaton vaikuttamiskampanja, jonka tavoitteena on vaikuttaa siihen, että päättäjinä eri päätöksenteon tasoilla on mahdollisimman monta lapsen edun ajajaa ja että päättäjät tietävät, miten lapsen etu otetaan huomioon.

Liikunta synnyttää uusia aivosoluja, mutta ne tarvitsevat tekemistä jäädäkseen eloon
Fyysisten ja älyllisten kykyjen välillä on vahva yhteys, joka jatkuu vauva-iästä vanhuuteen.” Helsingin Sanomat tarttui liikunta-aiheeseen ja kirjoitti teemasta oppimisen, muistin ja keskittymiskyvyn kannalta. Lue kiinnostava artikkeli täältä.

LAHJOITA 1€, lähetä tekstiviesti 1 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 5€, lähetä tekstiviesti 5 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 10€, lähetä tekstiviesti 10 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 20€, lähetä tekstiviesti 20 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 30€, lähetä tekstiviesti 30 WAU numeroon 16588
LAHJOITA 40€, lähetä tekstiviesti 40 WAU numeroon 16588

Rahankeräyslupa RA/2018/929

Muita julkaisuja:

Siirry arkistoon