miniWAU – Leikkien liikkumaan

Leikkien Liikkumaan – Vantaan liikkuvat päiväkodit on Vantaan kaupungin liikuntapalveluiden ja varhaiskasvatuksen tulosalueiden yhteistyöhanke. Hankkeen tavoitteena on tuoda lisää liikettä vantaalaisten lasten arkipäiviin liikunnallistamalla päiväkotien arjen toimintaa.

WAU ry on lähtenyt hankkeeseen mukaan omalla miniWAU! -paketillaan. miniWAU!:n tavoitteena on lisätä liikuntaa päiväkotilasten arkeen, tuoda konkreettisia ideoita käytäntöön ja levittää liikuntamyönteistä ilmapiiriä. Ajatuksena on luoda liikunnallinen elämäntapa jo pienestä pitäen ja saada mukaan myös lasten vanhemmat. Liikuntavälineissä suositaan kierrätysmateriaaleja ja huomioidaan kestävä kehitys. Pilotin aikana henkilökunta saa käyttöönsä leikkipankin ohjeiden ja materiaalien muodossa.

miniWAUn tarkoituksena on tehdä liikunnasta osa normaalia arkirytmiä ja vähentää paikallaanoloa. miniWAU! -materiaalipaketin myötä jokainen voi huomata liikunnan järjestämisen sekä välineiden  ja materiaalien käyttämisen helppouden. Kaikki materiaalit ovat värikkäitä ja innostavia, juuri lapsille suunniteltuja! miniWAU! -materiaalipaketti sisältää: liikuntataitokortit, hyppykortit, asentokortit, kuvasuunnistuskortit, leikkikortit, numerokortit, viikkohaasteen, vuosisuunnitelman.

Kevään 2017 saatujen kokemusten perusteella pilotista rakennettiin malli, joka on pian vietävissä päiväkoteihin ympäri maan.  miniWAU! -paketti pääsi ensiesittelyyn Vantaan Energia Areenalla 31.1.2018 järjestetyssä Leikkien liikkumaan -koulutustapahtumassa.

Lisätietoja: minsku.eklund@wau-ry.net