miniWAU!

miniWAU!n tavoitteena on lisätä liikuntaa päiväkotilasten arkeen, tuoda konkreettisia ideoita käytäntöön ja levittää liikuntamyönteistä ilmapiiriä. Ajatuksena on luoda liikunnallinen elämäntapa jo pienestä pitäen ja saada mukaan myös lasten vanhemmat. Liikuntavälineissä suositaan kierrätysmateriaaleja ja huomioidaan kestävä kehitys. miniWAU!n myötä henkilökunta saa käyttöönsä monipuolisen materiaalin liikunnan suunnitteluun ja toteutukseen.

miniWAU!n tarkoituksena on tehdä liikunnasta osa normaalia arkirytmiä ja vähentää paikallaanoloa. miniWAU! -materiaalipaketin ja koulutuksen myötä jokainen voi huomata liikunnan järjestämisen sekä välineiden ja materiaalien käyttämisen helppouden. Kaikki materiaalit ovat värikkäitä ja innostavia, juuri lapsille suunniteltuja! Materiaalipaketti sisältää liikuntataitokortit, hyppykortit, asentokortit, kuvasuunnistuskortit, leikkikortit, numerokortit, viikkohaasteen sekä muokattavan vuosisuunnitelman.

Vuosien 2017-18 aikana miniWAU!ta pilotoitiin useissa vantaalaisissa päiväkodeissa. Saatujen kokemusten perusteella pilotista rakennettiin malli, joka on pian vietävissä päiväkoteihin ympäri maan. miniWAU! pääsi ensiesittelyyn Vantaan Energia Areenalla 31.1.2018 järjestetyssä Leikkien liikkumaan -koulutustapahtumassa.

Lisätietoja: minsku.eklund@wau-ry.net 040 5384 599

 

miniWAU! – rakentuu vuosisuunitelman ympärille, joka on helppo laittaa ryhmän seinälle näkyville. Käytännöllisen vuosisuunnitelman avulla toiminnan suunnittelu ja seuranta on mielekästä.

 

miniWAU! -materiaalipaketin myötä jokainen voi huomata liikunnan järjestämisen sekä välineiden ja materiaalien käyttämisen helppouden.

 

miniWAU! materiaalit ovat värikkäitä ja innostavia, juuri lapsille suunniteltuja!

Hyppy-, taito-, asento- ja numerokortit ovat merkitty väreittäin aihepiirien mukaan. Leikkihetkien jälkeen kortit löytävät helposti oman pinonsa.

 

miniWAU!koulutuksessa käydään läpi miniWAU!- materiaalipaketin käyttöä ja annetaan konkreettisia ja käytännöllisiä keinoja liikunnan lisäämiseen päiväkotiarjessa.!

 

 

miniWAU!-materiaalipaketti 99€ + alv + mahdolliset postituskulut

miniWAU! koulutus kuntakohtainen max. 20 henk. 350€ + alv + kouluttajan matkakulut (sisältää 2 h koulutuksen sekä alku- ja loppukartoitukset)

Koulutuksen yhteydessä kunta voi ostaa materiaalipaketteja hintaan 89€ kpl + alv. Paketit toimitetaan koulutukseen.

Tilaa

 

miniWAU! -materiaalipaketti sisältää:

liikuntataitokortit 53 kpl, hyppykortit 24 kpl,

asentokortit 44 kpl, kuvasuunnistuskortit 29 kpl , leikkikortit 33 kpl ,

numerokortit 10 kpl, viikkohaasteen, säilytykseen jumppapussin ja vuosisuunnitelman.

Tilaa

Palautetta miniWAU!n käytöstä

 • Oli paljon merkitystä, että Minsku kävi vielä pari kertaa keväällä perehdyttämässä materiaaliin. Tällä hetkellä materiaali tuntuu jo hyvin helppokäyttöiseltä ja selkeältä. Jostain syystä meidän ryhmämme lapset eivät edelleenkään oma-aloitteisesti tartu hyllyllä oleviiin kortteihin, pohdimme edelleen uusia mahdollisuuksia laittaa materiaaleja lapsia aktivoivalla tavalla esille. Aikuisen ohjaamana lapset tekevät mielellään liikuntajuttuja ja saavat korteista hyvin selvää. KIITOS!

 

 • Kortit ovat sopivan kokoiset, kuvista saa hyvin selvää. Värit ovat innostavia ja lapsen kiinnostuksen herättäviä.

 

 • Kortit ovat pienille käyttäjille liian helposti taipuvia/rutisteltavia, joten vaativat laminoinnin kestääkseen vaativaa ja kovaa käyttöä. Kortit ovat moneen käyttöön sopivat, niitä ryhmässämme on käytetty paljon sekä ohjattuun että lasten omaehtoiseen toimintaan – ulkona ja sisätiloissa.

 

 • Kiva, kun on joukossa myös tosi haastaviakin asentoja ja hyppyjä.

 

 • Omasta mielestäni pakkaus on tosi hyvä ja helppokäyttöinen. Talon sisällä kaikki eivät kuitenkaan ole päässeet ajatukseen ja materiaaleihin sisälle, koulutus ihan alussa on jo unohtunut.

 

 • Hyppy- ja asentokortit ovat ihastuttaneet ulkoasultaan, samoin liikuntataitokortit. Numerokortit näyttävät sekavilta, ja jäänevät sivuun.

 

 • Kiitos ajan hengessä mukana olevasta toiminnasta, pedagogisuudesta sekä käytännönläheisyydestä

 

 • Materiaali oli monipuolinen ja helppokäyttöinen. Se toi mukavasti uutta sisältöä ryhmämme vapaaseen ja ohjattuun liikuntaan!

 

 • Kuvat olivat selkeät ja pienetkin lapset ymmärsivät mitä kuvassa on tarkoitus tehdä.

 

 • Ulos ripustaminen meinasi olla haastavaa kun ei halunnut tehdä kuviin esim reikää narulle. Jokin ”pussukka” systeemi tulisi kehittää.

 

 • Hyvä materiaali, kiitos!